avtoprijava

Kontakt

GRAWE zavarovalnica d.d.
Gregorčičeva ul. 39
2000 Maribor

080 22 40, 02 228 55 00 02 228 55 26 grawe@grawe.si
Inhalt:

Prijava avtomobilske škode

 
GRAWE ŠKODNI KLICNI CENTER
 
Klicni center

 

Vaš osebni svetovalec v primeru škodnega dogodka je dosegljiv na 080 20 46.

 

Delovni čas:

ponedeljek - četrtek 7:30 - 16:00

petek 7:30 - 13:00

 

OPIS POSTOPKA PRIJAVE ŠKODE IN NADALJNJIH POSTOPKOV

1. Prijava škode

Škodo je potrebno nemudoma / najpozneje v treh dneh prijaviti na GRAWE ŠKODNI KLICNI CENTER (080 20 46) ter se dogovoriti za nadaljnje postopke. Pred popravilom cenilec pristojne zavarovalnice popiše nastalo škodo in sestavi zapisnik o škodi na vozilu. Če policija ni opravila ogleda nesreče, cenilec izvede rekonstrukcijo dogodka. Pred izvedbo popravila mora zavarovalnica ugotoviti utemeljenost odškodninskega zahtevka. 

2. Oškodovanec

Oškodovanec izpolni odškodninski zahtevek iz naslova avtomobilske odgovornosti ali avtomobilskega kaska in s strani zavarovalnice po opravljenem pregledu cenilca izpolnjen cenilni zapisnik.

3. Zavarovalnica

Preuči utemeljenost zahtevka in glede na ugotovljeni obseg škode povrne odškodnino.

PROCES OBDELAVE ŠKOD

1. Zavarovanec

Mora storiti vse, da bi preprečil nadaljnjo nastajanje škode in morebiti zaščiti dokaze o nastali škodi (fotografija). V vseh primerih, določenih v pogojih je o nesreči/škodi potrebno obvestiti policijo. Zavarovanec je dolžan o prometni nesreči nemudoma / najpozneje v treh dneh o zavarovalnem primeru obvestiti zavarovalnico na 080 26 46.

2. Cenilec pristojne zavarovalnice

Pristojni cenilec zavarovalnice si na podlagi prijave škode ogleda vozilo, popiše nastalo škodo in sestavi zapisnik o škodi na vozilu.

3. Zavarovalnica

Ugotavlja utemeljenost odškodninskega zahtevka v skladu s splošnimi pogoji o zavarovalnem primeru in napoti zavarovalca do servisne delavnice, kateri zavarovalnica nakaže denar. Po 8-ih dneh je dobljeno nakazilo za škodo.

 

 

 

 

 
 
GRAWE zavarovalnica d.d. želi to spletno
stran dopolniti s piškotki, kar bo stran še
izboljšalo. Če želite izvedeti več informacij o
piškotkih, poglejte pravno obvestilo.

NAPREJ