Preskoči na vsebino
24. februar 2021 ― Čas branja: 5 min.

Pogovor z Marinko Behin, zavarovalno zastopnico

Koliko let si že v GRAWE?

Avgusta letos je minilo 3 leta, odkar sem se pridružila GRAWE.

Kako na tvoje delo vplivajo zahteve po omejitvi gibanja in druženja?

V bistvu se moje delo, razen zmanjšanega osebnega stika s strankami, ni spremenilo. Nekoliko več časa "preživim" na telefonu.

Katera zavarovanja prodajaš?

Prodajam vse vrste zavarovanj, ki jih ponuja naša zavarovalnica. No vsaj trudim se! Naša paleta je kar pestra, zato je na razpolago sigurno za vsakega nekaj.

Ali so stranke prestrašene? Je strah tebe?

Zdi se mi, da so nekatere stranke kar prestrašene. Nekatere bolj, druge manj. Malo je tistih, ki delujejo mirno. Morda samo na zunaj. Mene ni strah.

Kako poteka delo na daljavo oziroma do doma? Kaj še počneš doma?

Navajena sem že iz preteklosti, da vstajam zelo zgodaj. Kljub delu doma se oblečem in uredim za v službo. Verjamem, da tudi stranke na drugi strani telefona čutijo, če sem nesamozavestna in slučajno kličem iz domače prevelike trenerke. To ne pride v poštev! Nikoli!

Na katero karto igraš, da termin uspe?

Zmeraj se osredotočim na potrebo stranke. Nikoli ne poskušam zaradi sebe prodati produkta, ki ga stranka sicer ne bi želela. Velikokrat uporabim socialna omrežja, da malce preverim s kom se bom srečala. Poskušam stopiti v čevlje sogovornika, kolikor se le da.

Kje se s stranko dobiš?

Imam svojo pisarno, ki jo veliko uporabljam. Seveda pa še zmeraj brez terena pri našem poslu ni pretiranega uspeha. Potrebujemo nove kontakte, nove zgodbe. Te stežka pridejo same v pisarno.

Kaj je ključ tvojega uspeha?

Veliko sem se individualno izobraževala o prodaji, komunikaciji na sploh. Skozi leta sem se udeležila zelo veliko seminarjev, tako doma kot v tujini. Prebrala ogromno literature na to temo in se poskušala učiti od uspešnih.

Kaj te motivira?

Morda se bo slišalo čudno, a motivira me nihče drug kot moja družina. Če si uspešen pri delu, si uspešen v privatnem življenju. Če si srečen, je to čutiti povsod okrog nas. Mene to motivira.

Kaj priporočaš sodelavcem?

Priporočam, da opravljajo svoje delo z veseljem, srečo in pozitivno vnemo. Le tako bodo srečni, uspešni in zadovoljni. Življenje je kot valovanje morja, enkrat smo pod valom, drugič spet na vrhu. Tako je tudi v našem poslu.

Na kaj si ponosna?

Ponosna sem, da sem pred dobrimi tremi leti sprejela odločitev in postala del GRAWE družine. Srečna in ponosna sem na nakup lastne pisarne, saj je to resnično pravi užitek in češnjica na torti za vse prehojene kilometre na terenu. Ponosna sem na vse dosežke, ki sem jih že dosegla v svojem poslu in že se veselim tistih, ki šele prihajajo.

 

22. februar 2021 ― Čas branja: 8 min.
Že veste, kako se lahko zavarujete v primeru potresa?
Preberi več
INSTAGRAM
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik