Preskoči na vsebino
GRAWE NOVICE

Delovati z zavedanjem in ustvarjati zeleno prihodnost

25. november 2021

GRAWE zavarovalnica, d. d., je v letošnjem letu z jasno vizijo trajnostnega razvoja lansirala družbeno odgovoren projekt »Podarite drevo slovenskim gozdovom«. V sklopu tega projekta je vsak nov zavarovanec ob sklenitvi naložbenega življenjskega zavarovanja postal boter drevesa, ki ga je GRAWE zavarovalnica v sodelovanju z Zavodom za gozdove RS v novembru posadila na območju Pohorja.


Družbeno odgovorni projekti, kot je »Podarite drevo slovenskim gozdovom«, poskušajo skleniti krog med strankami, podjetji in okoljem. Tovrstni projekti, nemalokrat podprti s strani zasebne pobude in financiranja, so lahko ključni za pomoč pri ohranjanju naših gozdov in čistega naravnega okolja. Tega se dodobra zavedajo tudi v GRAWE zavarovalnici, kjer so prav v ta namen in v skladu z lastno vizijo trajnostnega razvoja vzpostavili družbeno odgovoren projekt »Podarite drevo slovenskim gozdovom«. Namen projekta je, da posameznike spodbudi k sklenitvi življenjskega zavarovanja in okoljsko odgovornemu razmišljanju ter hkrati aktivno prispeva v naše naravno okolje. Donirali so več kot tisoč dreves (smreke, macesne, bukve in gorske javorje) za pogozditev slovenskih gozdov. Pri samem sajenju so želeli aktivno sodelovati tudi zaposleni na GRAWE zavarovalnici, a zaradi trenutnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19, to ni bilo mogoče. Prav tako so želeli nameniti finančna sredstva za večje število sadik, a so lastniki gozdov zaradi pomankanja delovne sile omejeni pri sajenju večje količine dreves.


»Poslovne rešitve so bolj kot kadarkoli do sedaj podvržene trajnostnemu mišljenju in zahtevajo širši premislek o okolju, v katerem živimo. Prav zaradi tega smo ponosni, da smo v letošnjem letu z jasno vizijo trajnostnega razvoja pričeli s projektom Podarite drevo slovenskim gozdovom. V sklopu projekta smo za vsako novo sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje podarili drevo in ga v mesecu novembru skupaj z Zavodom za gozdove RS zasadili na področju Pohorja. S tem pa prav tako zagotavljamo, da bomo še v prihodnje dosledno zasledovali načela skupne, sonaravne in zelene prihodnosti,« nam je ob tem povedal Marko Mikič, predsednik uprave GRAWE zavarovalnice, d. d..

zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik