Preskoči na vsebino
GRAWE NOVICE

GRAWE zavarovalnica ob svoji 30-letnici podprla Dom starejših občanov Tezno Maribor

02. junij 2021

Vsak lahko pomaga. Podariti nekomu nekaj, kar potrebuje, dela človeka človeškega. In to je v situaciji, v kateri se je znašla ne le Slovenija, temveč domala cel svet, še kako pomembno. V GRAWE zavarovalnici smo se zato odločili, da namesto za darila za stranke in poslovne partnerje tokrat denar namenimo v humanitarne namene. Ob tem smo se dotaknili najbolj ranljive skupine v času pandemije, starostnikov, ter donacijo obogatili s 30-letnico delovanja na slovenskih tleh.

Zaradi trenutnih razmer se ves svet sooča s številnimi izzivi, zato je še toliko bolj pomembno, da smo med seboj povezani in da si pomagamo. Prav temu sledi tudi naša strateška vizija. Zavarovalnica je namreč z vami na vseh poteh, v težkih in dobrih časih, saj lahko izzive rešujemo veliko lažje s skupnimi močmi. To vodilo GRAWE zavarovalnico usmerja že 30 let, odkar smo svojo pot začeli tudi v Sloveniji. Bili smo prva zavarovalnica, ki je bila ustanovljena s tujim kapitalom na slovenskih tleh. Po obsežnem delu na dokumentaciji smo 27. decembra 1990 prejeli dovoljenje za delo Prima zavarovalne družbe, d. d., in s 1. februarjem 1991 tudi začeli poslovati. V letu 2001 se je Prima mešana zavarovalna družba, d. d., preimenovala v GRAWE zavarovalnico, d. d., in naša pot pod blagovno znamko GRAWE se je tudi uradno začela.

Pomemben vidik našega poslovanja je družbeno odgovorno podjetništvo, kar pomeni, da se udejstvujemo v dobrodelnih dejavnostih, sponzorskih projektih in prostovoljstvu. Z namenom izboljšanja kakovosti življenja ranljivih posameznikov skupnosti, v kateri delujemo, jih redno izvajamo na ravni celotne Slovenije. To je zapisano tudi v naši strateški viziji, še kako močno pa nas vodi v letih 2020 in 2021, ko sta pomoč in dobrodelnost izrednega pomena.

Ponuditi roko človeku v stiski, ko to najbolj potrebuje, je eno najlepših človeških dejanj.

 

Marko Mikič, predsednik uprave, je ob tem povedal:
»Družbena odgovornost je v podjetjih tema, ki pridobiva pomen. Družbeno odgovorno delovanje pomeni, da si odgovoren do svojih notranjih in zunanjih deležnikov. V GRAWE zavarovalnici podpiramo športne, kulturne in izobraževalne dejavnosti in na ta način vračamo zaupanje, ki smo ga deležni skozi naše stranke. V letošnjem letu, ki je za vse ljudi na svetu posebno, polno izzivov in preprek, predvsem zaradi posledic epidemije, smo se odločili, da še več sredstev namenimo za pomoč najšibkejšim. Simbolično donacijo smo tokrat povezali s 30-letnim obstojem naše zavarovalnice.«

V GRAWE zavarovalnici smo tako za vsako leto obstoja namenili 1.000 evrov, skupaj torej 30.000 evrov, za humanitarne namene. Tokrat smo sredstva donirali Domu starejših občanov Tezno Maribor, saj se zavedamo, da je prav ta ciljna skupina v času pandemije najbolj ranljiva, torej potrebna pomoči in podpore. Nikakor ne sme biti spregledana.

 

Mag. Jasna Cajnko vodja Doma starejših občanov Tezno Maribor, je povedala:
»Vsake donacije smo v Domu starejših občanov zelo veseli. Soočamo se, še posebej v tem času, z izjemno velikimi stroški poslovanja. Donacijo bomo namenili za direktno izboljšanje zdravja in počutja naših stanovalcev. Kupili smo mobilno senzorno postajo (snoozle room), aparat za multisenzorno aktivacijo nepomičnih stanovalcev, motopedletto – aparat za spodbujanje motoričnih sposobnosti nepomičnih stanovalcev in posebne ležalne vozičke Oldi. Ti pripomočki bodo težje pomičnim stanovalcem izredno dopolnili kvaliteto življenja ter prispevali k ohranjanju njihovega psihičnega in fizičnega zdravja.«

zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik