Preskoči na vsebino
27. oktober 2022 ― Čas branja: 7 min.

Bratislav Pavlović, zavarovalni zastopnik

Kateri trije pridevniki vas najbolj opisujejo in zakaj?

Težko je sebe opisat, s tremi pridevniki še težje. Pravijo, da sem preveč iskren. Vem, da sem zelo direkten in dinamičen. Odprt in iskren do drugih, laži ne prenesem in trudim se, da mirno spim. Rad povem direktno v obraz. Dan je prekratek za vse aktivnosti, ki me zanimajo in si jih želim opraviti. Počutim se zelo dobro, ko vem, da sem pomagal, bodisi sodelavcu bodisi stranki.

 

Kako se odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Kot izredni študent ekonomije (za rednega mi je zmanjkalo par pik) sem začel delat v Investbanki DD Beograd. Tako, da sem prvih 10 let delovne dobe preživel v banki, zadnjih dveh letih v JIK banki v Kopru do osamosvojitve Slovenije. Odločil sam se, da nadaljujem svojo poslovno pot, kot mladi podjetnik. Odprl sem d.o.o. in 20 let sem bil v lastnem majhnem podjetju oseba z vsemi funkcijami od čistilke do direktorja. Glavna dejavnost je bila trgovina in posredovanje pri prodaji različnih artiklov in storitev. Podjetje je šlo skozi različne faze, od uspeha do kriz. Kriza 2014-2016 me je prisilila, da sem podjetje prodal in se pri zrelih letih oglasil na zavodu. Po naravi ne morem bit pri miru, zato sem sprejel novi izziv, delo v zavarovalnici.

 

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

Pri izbiri izobrazbe sta name vplivala starša. Oba ekonomista, oče dolgoletni bankir na visokih položajih v bivši državi Jugoslaviji (sedaj Srbija). Po preselitvi v Slovenijo in s prehodom na novo državno ureditev in kapitalistični način poslovanja, sem imel srečo, da so ljudje okoli mene opazili, da imam določene prednosti v komunikaciji in organizaciji dela ter me povabili k sodelovanju. Takrat sem zahvaljujoči novi družini in osebam v moji bližini, ostal v Sloveniji. Ponudbo za sodelovanje sem dobil pri podjetju Makro 5 iz Kopra. Njihova poslovnost in organiziranost me je navdušila in v sodelovanju z njimi sem dobil ogromno znanja in samozavesti.

V vseh letih delovne dobe sem srečal ogromno ljudi, ogromno zgodb, uspešnih, neuspešnih…Vsaka zgodba, če se poglobimo, se vas dotakne, če ste oseba kot jaz. Iz vsake zgodbe se tudi nekaj naučimo, nekaj prevzamemo in gremo bolj bogati naprej.

 

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

V GRAWE zavarovalnici sem od 1. 4. 2016. Najprej začasno, potem redno zaposlen. Poudarjam, da sem prvi agent v zgodovini GRAWE Slovenija, ki vztrajam na redni zaposlitvi.

 

Katera zavarovanja prodajate?

Ponudbe v tem segmentu zavarovanja so konkretne, dolgoletne in zelo konkurenčne na slovenskem trgu. To je bilo tudi moje veliko presenečenje, v zavarovalniški prodaji, da je še toliko prostora na našem trgu.

Pri življenjskih zavarovanjih so mi bližja klasična. Takšen sem po naravi, varnost na prvem mestu, saj s tem višam nivo samozavesti. Mislim pa, da brez avtomobilskih zavarovanj, bi večina zastopnikov imela problem z osnovnim zaslužkom.

 

Kako pridete do strank?

Živim dinamično, intenzivno, imam par hobijev in se udeležujem različnih športnih in kulturnih dogodkov na obali. Že kot podjetnik sem ogromno poslov sklenil v gostilni, kar počnem tudi danes. Stranke srečam povsod, vsak dan: na sprehodu, na tržnici, v športni dvorani, na pogrebu… Mojemu stilu življenja se lahko zahvalim, da nisem imel težav s pridobitvijo strank. Na srečo je naš prodajni potencial ogromen. Vsaka oseba je potencialna stranka, vsakemu lahko nekaj ponudimo.

Glavna točka preloma pri našem delu je, da prideš do nivoja, ko te stranke začnejo iskati same, klicat, ker vedo, da si zaupanja vreden. Takrat dobiš potrditev in samozavest, da delo opravljaš na pravi način.

 

Koliko imate strank?

Trenutno imam okrog 160 strank. Trudim se, da sem dober in iskren skrbnik in zato mi stranke zaupajo vsa svoja zavarovanja

 

Kaj je ključ vašega uspeha?

Za uspeh je potrebno, da se poklopi več dejavnikov: neobhodna je kvalitetna izobrazba in profesionalen odnos pri delu. Potrebno je imeti dosti izkušenj in samozavesti. Biti iskren in pošten do strank, da dobiš zaupanje. Uspeh se gradi skozi čas, biti moraš vztrajen in skozi aktiven. Pri večjem uspehu, poleg lastnega truda, znanja in dela, je zelo pomembno, da imaš ob sebi ekipo v podporo.

Rad bi se zahvalil mentorici Darji Bogat za kvaliteten začetek dela, vsakodnevni podpori PV Višnji Kovačević, podpori premoženjskega oddelka, Primožu Videčniku in Juretu Kokalju, brez katerih ne bi bil sposoben izpeljati velikih poslov.

 

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Motiviran sem skozi celo življenje. Po naravi sem pozitiven in zelo hitro dobim motivacijo. V našem poslu me najbolj motivirajo klici zadovoljnih strank. Zelo težko pridemo do novih strank in zato je velika motivacija, če pogosto vidiš novo številko in s tem nove stranke na telefonu. Ogromna motivacija je seveda tudi višina nagrade za opravljeno delo in trud ter spoštovanje in pohvale sodelavcev.

Navdih v zadnjem času dobim pri delu na večjih projektih. Tu dobim posebno inspiracijo, ker je delo dosti bolj kompleksno, zahteva ogromno koncentracijo, traja več časa, dodatno preverjanje znanja, sodelovanje s strokovnim oddelkom.

Kar velik zalogaj je, da narediš resnično kvalitetno ponudbo po željah stranke, ki so včasih zelo specifične, in uskladiš s pogoji GRAWE zavarovalnice. Navdihuje me adrenalin, ki se sproži pri teh poslih, saj je to dejansko tekmovanje s konkurenčnimi zavarovalnicami. Takrat se pokaže, da si sposoben premagati samega sebe, vedno biti boljši, nadgrajevati se.

 

Na kaj ste ponosni?

Ponosen sem na svoj način življenja. Imeti rad in biti ljubljen od svojih najbližjih, imeti njihovo podporo, imeti veliki krog znancev, prijateljev, uživati pri delu, komunikaciji z ljudmi, ukvarjati se s športom, biti svoboden in si sam organizirati svoj dan, imeti kvaliteten prosti čas… kaj bi več. Sem zadovoljen in ponosen. Lahko dodam, da sem trenutno izjemno ponosen, da sem v zavarovalniški panogi, tako na ravni lestvice najboljših in na finančni ravni, uspel pri delu in dosegel lep rezultat.

Ponosen sem, da mi je v relativno kratkem času med izjemno konkurenco, ki sem ji neizmerno hvaležen, uspelo prit v sam vrh naše zavarovalnice.

 

Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem?

Bodite iskreni in pošteni najprej do sebe in do nalog, ki nam jih zavarovalnica postavlja. Pozitivno, iskreno, profesionalno, prijazno, odzivno in vztrajno na teren. Možnosti je ogromno, samo jih je potrebno obdelati.

 Ne pozabite, da v prodaji ni počitka.

Vsak pogovor je potencialni posel. Srečno in uspešno vsem.

07. oktober 2022 ― Čas branja: 5 min.
Kako ravnati v primeru škode ob izlivu vode?
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik