Preskoči na vsebino
zgradba
www.grawe.si

Pravno obvestilo

Lastnik spletnega mesta www.grawe.si je GRAWE zavarovalnica d.d. (v nadaljevanju GRAWE zavarovalnica).

Omejitev odgovornosti

GRAWE zavarovalnica je informacije na spletni strani pripravila z veliko mero skrbnosti in jih redno posodablja, vendar pa lahko kljub temu prihaja do neželenih in slučajnih napak. GRAWE zavarovalnica ne odgovarja za povezane strani (linki) in njihove vsebine ter si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja informacij brez predhodne najave. GRAWE zavarovalnica ne odgovarja za nepravilne ali manjkajoče informacije na tej spletni strani in za škodo, ki bi nastala iz katerega koli vzroka v zvezi s posredno ali neposredno informacijo. Vse odločitve, ki temeljijo na informacijah s spletne strani, so izključna odgovornost uporabnika.

Avtorske in sorodne pravice

Če ni drugače določeno ostanejo avtorske pravice vseh objavljenih dokumentov (fotografije, ilustracije, besedila, animacije ipd.) izključno v lasti GRAWE zavarovalnice in se lahko s strani tretjih oseb uporabljajo le s soglasjem GRAWE zavarovalnice. Prepovedano je javno objavljanje, reprodukcija, podajanje, spreminjanje ali preoblikovanje vsebin spletnega mesta brez pisnega soglasja GRAWE zavarovalnice. Uporaba oznak (npr. znamk, logotipov) je prepovedana, ne glede ali so oznake prikazane s simbolom ® ali ™. Navedeno velja tudi za programsko opremo, ki jo je mogoče neposredno ali posredno priklicati ali uporabiti s spletne strani GRAWE zavarovalnice. V kolikor posegajo hiperpovezave na programsko opremo tretjih oseb, veljajo predpisi tega ponudnika in se upoštevajo njegove pravice.

Varstvo osebnih podatkov

GRAWE zavarovalnica d.d. se obvezuje, da bo osebne podatke uporabnikov teh spletih strani obdelovala in varovala po svojih najboljših močeh v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Nastavitev in shranjevanje piškotkov

Piškotke lahko določi spletna stran, ki jo obiskujete (»lastni piškotki«), ali tretja spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki si jo ogledujete (»piškotki od drugod«). Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo?

  • Nujno potrebni piškotki: so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

 

Ime piškotka

Namen uporabe piškotka

Čas poteka piškotka

Upravljavec piškotkov

 

DefaultPersistance

Zapomnimo si privzeto vstopno stran na grawe.si

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

JSSESSIONID

Osnovno delovanje spletnih strani

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

ASP.NET

Osnovno delovanje spletnih strani

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

BIGipServerpool

Piškotek za izbor strežnika

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

ASPXAUTH

Piškotek za namen avtentifikacije

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

username

Piškotek za namen avtentifikacije

Ob koncu seje

GRAWE zavarovalnica d.d.

 

 

  • Piškotki družbenih omrežij, spletna analitika in piškotki tretjih oseb: omogočajo delovanje vtičnikov socialnih omrežij npr. Google in Twitter, nekateri izmed njih pa omogočajo raziskovanje vaše uporabe naših spletnih mest oziroma vašega siceršnjega brskanja po spletu.

 

Ime piškotka

Namen uporabe piškotka

Čas poteka piškotka

Upravljavec piškotkov

 

_ga*

Statistika ogledov spletne strani

Različno

Google

 

_utm*

Statistika ogledov spletne strani

Različno

Twitter

 

 

Kako izklopiti piškotke?

Naše spletno mesto uporablja piškote, zato, da strani bolje delujejo. Nastavitev nujnih piškotkov ne morate urejati. Piškotke družbenih omrežij, spletne analitike in tretjih oseb oseb pa lahko upravljate tako, da v letem kotu spletne strani pritisnete na gumb za upravljanje s piškotki.

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku »Pomoč«. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Google Analytics

Za analizo uporabe te spletne strani se uporablja Google Analytics, ki je spletno orodje podjetja Google Inc. (»Google«). V ta namen Google Analytics uporablja »piškotke«, ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku.

Podatki, ki jih piškotki vsebujejo o vaši uporabi te spletne strani (standardni internetni dnevniški podatki (vključno z vašim naslovom IP) in podatki o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki) se prenesejo in shranijo pri podjetju Google. Google poslane podatke pretvori v anonimno obliko, tako da pred shranitvijo podatkov odstranil zadnji zlog naslova IP.

Z uporabo te spletne strani privolite v obdelavo vaših podatkov na način in v namene, navedene zgoraj. Uporabo piškotkov lahko zavrnete, tako da naložite in namestite orodje http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Podobne informacije se nahajajo na: http://www.google.com/analytics/terms/gb.html.

Ponovno ciljanje uporabnikov (retargeting)

Ta spletna stran za spletno oglaševanje uporablja tehnologijo t.i. ponovnega ciljanja uporabnikov (retargeting). Ta omogoča, da z oglasi ciljno nagovarjamo tiste spletne obiskovalce, ki so v preteklosti že izrazili interes za naše produkte. Pri ponovnem ciljanju so oglasi prikazani na podlagi analize piškotkov uporabnikovih prejšnjih obiskov. Ta spletna stran uporablja za trženje funkcije orodja Google Analytics, kot so seznami za ponovno trženje (remarketing lists) na podlagi iskanih oglasov (search ad) in ponovno trženje v Googlovem prikaznem omrežju (Google Display Network). Pri tem se vaši osebni podatki ne shranjujejo. Če ne želite, da vam Google prikaže tovrstne oglase, lahko funkcijo izklopite na povezavi https://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de.

Maribor, maj 2018

zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik