Preskoči na vsebino
03. april 2023 ― Čas branja: 2 min.

Dušan Jankovič, področni vodja

Področni vodja, ki se mu odštevajo dnevi do pokoja. Pravijo, da je Dušan dobra duša. Če je res nujno, zna biti Dušan tudi manj dobra duša. V glavnem pa je Dušan dobra duša.

 

Kateri trije pridevniki vas najbolje opisujejo?

Odgovoren, iskren, prilagodljiv, pošten.

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Po odsluženi vojaščini leta 1981 sem se zaposlil na rudniku rjavega premoga Kanižarica v elektro strojni službi, kjer sem ostal do leta 1990, ko se je začel proces zapiranja rudnikov v Sloveniji. Istega leta sem se zaposlil kot vodja predstavništva v Novem mestu pri proizvajalcu stavbnega pohištva »izkušenejši« ga bodo zagotovo prepoznali po sloganu NE BO VAM USPELO, TO JE ……. Privatizacija me je leta 2012 pripeljala v zavarovalništvo k naši konkurenci, od leta 2013 pa sem po opravljenem razgovoru pri takratnem RV Bojanu Nedohu prevzel vodenje področja Dolenjska.

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Naslednje leto bo minilo tako pestrih, zanimivih, kot odgovornih deset let mojega dela v GRAWE zavarovalnici.

Koliko ljudi imate v skupini? Kako uspete vse voditi?

Število zastopnikov v skupini je skozi leta nihalo. Trenutno je v skupini osem zastopnikov. Za uspešno vodenje si moraš postaviti prioritete, kratkoročne cilje in cilje za daljše obdobje. V skupini moraš uporabljati različne pristope vodenja in motivacije sodelavcev. Vsem sodelavcem v skupini moraš zaupati, jih spodbujati in motivirati ter ne nazadnje verjeti v njihove sposobnosti. Zame je zelo pomembno, da tudi sodelavci v tebi vidijo vodjo, kateremu lahko zaupajo.

Kaj vam funkcija področnega vodja pomeni?

Funkcija področnega vodje mi v prvi vrsti pomeni odgovornost do podjetja in do sodelavcev. Pomeni mi osebni izziv pri reševanju vsakodnevnih zadolžitev in reševanju vedno novih nalog.

Kakšne so zadolžitve?

Zadolžitve področnega vodje so raznolike in pestre, prav vse pa so zahtevne. Na eni strani imamo pričakovanja podjetja, na drugi strani imamo naše sodelavce. Nekako smo zadolženi, da so vse zadeve v področju urejene in da delo poteka tekoče. Lahko rečem, da smo »deklica za vse.«

Kakšne imate odnose s sodelavci? Kaj bi še povedali sodelavcem?

Menim, da so moji odnosi s sodelavci odlični. Trudim se, da sem do vseh korekten in pošten. Zavedam se, da so dobri odnosi in pozitivno vzdušje v ekipi predpogoj za zadovoljstvo zaposlenih. Iz izkušenj vem, da so zadovoljni zaposleni eden od pogojev za dobro opravljeno delo in posledično uspešno doseganje zastavljenih ciljev.

Sodelavcem bi povedal naj zaupajo vase in v svoje sposobnosti. Pri delu naj bojo samozavestni in po potrebi tudi odločni. Zavarovalni zastopnik mora biti iznajdljiv.

Kaj bi morali storiti, da bi se povečala prodaja?

Mislim oz. prepričan sem, da smo ravno sedaj v procesu, s katerim se bo, ne samo prodaja, ampak tudi učinkovitost vseh služb v GRAWE zavarovalnici dolgoročno izboljšala in povečala.

Kaj vas motivira?

Motivira me zadovoljstvo ob doseganju – preseganju zastavljenih ciljev. Motivirajo me zadovoljni sodelavci. Motivirajo me nenehni izzivi. Motivirajo me moji domači. Motivira me tudi 18. v mesecu. =)

Na kaj ste ponosni?

Ponosen sem na svojo družino. Ponosen sem, da sem del velike družine GRAWE. Ponosen sem na svoje dobre odnose s sodelavci. Ponosen sem na svojo štiridesetletno opravljeno delo.

S čim se ukvarjate v prostem času?

V prostem času, tako kot vsi Belokranjci, s pomočjo ostalih članov družine obdelujem naš manjši vinograd (180 trt) in sadovnjak, grem na krajši sprehod ali v hribe, zadnja leta pa proste dneve najraje preživljam v Dalmaciji z vsem kar spada zraven.

 

16. februar 2023 ― Čas branja: 5 min.
Nikola Vujanović, zavarovalni zastopnik
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik