Preskoči na vsebino
17. maj 2021 ― Čas branja: 5 min.

GRAWE SVETUJE: 5 korakov do brezskrbnih počitnic

Sodite med tiste, ki odlašajo s pripravo na dopust? Si pakiranje vedno pustite za večer pred dopustom in na koncu še pozabite na ustrezno zavarovanje? Potem se na dopust zagotovo odpravite pod stresom. Zato smo za vas pripravili nekaj koristnih nasvetov, s katerimi bodo priprave na počitnice kar najbolj učinkovite. Z njihovo pomočjo se boste lahko na dopustovanje odpravili sproščeni in pripravljeni na uživanje!


1. Pripravite si potovalni seznam


Zapišite si najpomembnejše stvari, ki jih potrebujete (osebni dokumenti, stvari za osebno higieno in zdravila, elektronske naprave, oblačila in obutev). Če na potovanju načrtujete posebne aktivnosti (kolesarjenje, plezanje, pohodništvo), ne pozabite na ustrezno opremo in potrebščine. Pomembno je tudi, da imate pri sebi številko zavarovalne police sklenjenega zavarovanja ter telefonsko številko asistenčnega centra.


2. Poskrbite za varnost svoje hiše


Prazna hiša je vedno tarča nepridipravov, ki so v poletnih mesecih še pogosteje na delu. Zato pred odhodom poskrbite, da bo vaše imetje na varnem. Zaprite vsa okna in vrata ter prosite sosede ali prijatelje, da hodijo pobirat vašo pošto. Prav poln poštni nabiralnik je lahko za nepridiprave prvi znak prazne hiše. Kljub vsemu, pa nesreča nikoli ne počiva, zato premislite tudi o zavarovanju GRAWE DOM, ki krije stroške tudi v primeru tatvine.


3. Najnujnejše naj bo vedno pri roki


Dobro sledite seznamu, ki ste si ga napisali in dan pred potovanjem spakirajte vse potrebno. V torbo, ki jo boste imeli pri sebi spakirajte najnujnejše, kot so dokumenti, denar in telefon. Preden zaprete kovček, še enkrat po seznamu preverite, ali imate vse - tako zagotovo ne boste ničesar pozabili.


4. Pripravite se na nepričakovano daljšo pot


Pred odhodom preverite pretočnost cest, po katerih ste načrtovali svojo pot. A ker so prometne razmere nepredvidljive, poskrbite za prigrizke in zadostno količino vode. Če potujete z otroki, poskrbite tudi za to, da se bodo na poti lahko zamotili z igrami ali knjigami in bo potovanje tako za vse bolj prijetno.


5. Ne pozabite na ustrezno zavarovanje


Brezskrbne počitniške dni vam lahko preprečijo različne nezgode. Zato ne pozabite pravočasno skleniti zavarovanja za tujino. Pri GRAWE vam nudimo priročno zavarovanje GRAWE TURIST. S tem zavarovanjem so vam kriti vsi nastali stroški, ki vas lahko presenetijo na dopustovanjih. Med njih sodijo:

 

  • stroški zdravljenja bolezni in posledic nezgod,
  • odpoved počitnic,
  • poznejši prihod ali predčasen odhod,
  • stroški iskanja in reševanja,
  • izguba prtljage in še veliko več.


Z GRAWE TURIST zavarovalnim paketom se boste tudi v tujini počutili kot doma!

 

palma
12. maj 2021 ― Čas branja: 5 min.
GRAWE NEZGODNO ZAVAROVANJE - Prilagodljivo po meri posameznika
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik