Preskoči na vsebino
20. avgust 2020 ― Čas branja: 1 min.

K nam so vlomili – kaj naj storim?

Za vami je dolg dan. Utrujeni ste. Končno ste prišli domov in pred vrati iščete ključ, da bi vstopili. Potem pa ... zakaj so vrata priprta? In od kod ta čuden občutek v želodcu? Žalostno, a resnično: vlomi so veliko pogostejši, kot si mislimo. Sreča v nesreči? Če ste sklenili premoženjsko zavarovanje, ste v tem primerih upravičeni do finančnega nadomestila škode. V nadaljevanju pojasnjujemo, kateri škodni primeri so kriti v primeru vlomne in tatvine.

 

Vlom ali tatvina? Kakšna je sploh razlika?

Razlika seveda obstaja. V zavarovalništvu razlikujemo med vlomom in tatvino: pri vlomu gre za krajo stvari, pri kateri storilec vlomi v stanovanje, pri tatvini pa ne.
Je tat v stanovanje vstopil skozi odprto okno? Potem gre za tatvino. Če pa je moral okno odpreti s silo, gre za vlom. Dobro je vedeti: že sama grožnja z nasiljem zadostuje, da je tatvina opredeljena kot vlom.

Kaj to pomeni za vas? V okviru zavarovanja GRAWE DOM vas zavarujemo pred vlomom in tatvino. Pri vlomu je lahko v kritje vključena tudi vandalizem oziroma škoda, ki je nastala, ko je nekdo želel nasilno vstopiti, denimo tako, da je poškodoval vrata.

 

Zlomili so ključavnico – kaj pa sedaj?

V tem primeru nikar preveč ne razmišljajte: ključavnico takoj zamenjajte! Tudi če so vlomilci odnesli skoraj vse, kar so lahko – vrat vendar ne boste pustili odprtih, da vstopi še kak nepovabljen gost. En vlom popolnoma zadostuje! Stroške potrebne menjave ključavnice bo seveda prevzela zavarovalnica. Mimogrede: stroške menjave ključavnice do 200 evrov zavarovalnica krije tudi, če so bili ključi odtujeni iz stanovanja. Saj vendar želite, da bi pred zaprtimi vrati ostali vlomilci in ne vi sami.

 

Moje kolo je izginilo! Mi tudi v tem primeru pomaga zavarovanje GRAWE dom?

Pomembno vprašanje se glasi: kje ste pustili kolo? Gre za drago dirkalno kolo, ki ga pozimi v dnevni sobi uporabljate in puščate na trenažerju? V tem primeru je skrb odveč: vaše kolo je sozavarovanoin vključeno v zavarovalno kritje – kot vse druge stvari v vašem stanovanju. Enako velja tudi za vse, kar hranite v zaklenjenem kletnem boksu, ki pripada zavarovanemu stanovanju.

 

Svoj dom ste zavarovali, vendar bi se želeli še dodatno prepričati, da je varen pred tatovi? Lahko vam pomagamo: več o tem, kako se sami zavarujete pred vlomom in tatvino, izveste tukaj.

07. avgust 2020 ― Čas branja: 5 min.
Domači sladoled

V nadaljevanju vam predstavljamo preproste recepte za domači sladoled.

Posladkajte vroče poletne dni :) 

 

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik