Preskoči na vsebino
17. januar 2022 ― Čas branja: 5 min.

Wall of fame / Zid slavnih

Nagrade za inovacije

Wall of fame / Zid slavnih

 

»Tisti, ki je goro prestavil, je začel z drobnim kamenjem.« (Kitajski pregovor)

 

Živimo v svetu, v katerem se prostor za podjetja, ki ne želijo sprejemati inovacij, venomer bolj krči – lahko bi rekli, da si v tem svetu odklanjanja inovacij ne moremo več privoščiti. Machiavelli (1532) sicer pravi, da »ne obstaja nič bolj zapletenega od vzpostavitve novega načina razmišljanja,« vendar sta radovednost in možnost ustvarjanja novitet, ki sta globoko ukoreninjeni v »mindset« zaposlenih pri GRAWE zavarovalnici, med slednjimi tako močni, da pravzaprav rezultat dela na področju inovacij nikogar ne preseneča.

Zavedamo se, da je inovacijska kultura ključni dejavnik uspešnosti vsakega podjetja. Prav tako se globoko zavedamo, da razvoj novih tehnologij, skrajševanje življenjskega cikla storitev in naraščajoča globalna konkurenca povečujejo pomen inovacij, kar je ključno za preživetje na dolgi rok. V kolikor k temu razmišljanju priključimo še reševanje ključnih družbenih izzivov, kot so varnost, okoljska problematika in staranje prebivalstva, je začrtana pot, kateri sledimo na področju inovacij, kristalno jasna in čista.

Do inovacij, ki so ključni dogodki ne samo naše preteklosti, temveč tudi naše sedanjosti in prihodnosti, prihaja, če ljudje svobodno razmišljajo, eksperimentirajo in špekulirajo. So rezultat trdega dela, večkratnega poskušanja in predvsem učenja iz napak. Kljub naštetemu pa je zmeraj potrebno najti tisto iskro, tisti esencialni delček, ki kolesje žene naprej – inovacije namreč poganjajo razvoj družbe in skrbijo za vse višjo raven kakovosti življenja.

Zaradi sodelavcev in predvsem naših strank ves čas stremimo k dramatičnemu izboljšanju standarda naših storitev, kar nam je do sedaj, glede na »steno slavnih«, odlično uspevalo.

Vznemirljive spremembe so naš motor. Pri tem se zavedamo, da ne izumljamo ničesar novega – s svojimi inovaciji zgolj želimo spremeniti iznajdbe v nekaj praktičnega in ljudem dostopnega. Glede na priznanja za naše delo, bomo temu toku z veliko mero vneme sledili tudi v prihodnje z namenom, da svet spreminjamo na bolje.

»Ni mi spodletelo. Našel sem le 10.000 načinov, ki ne delujejo.« Thomas A. Edison

 

12. januar 2022 ― Čas branja: 8 min.
Kako ravnati v primeru nastanka premoženjske škode?
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik