Preskoči na vsebino
Vaša kariera

Zavarovalni zastopnik

Prodaja preko zavarovalnih zastopnikov na terenu je še vedno najpomembnejša in najpogostejša oblika sklepanja zavarovanj. Zavarovalni zastopniki GRAWE so odgovorni za prodajo in svetovanje o vseh zavarovalnih produktih, ki jih ponujajo svojim strankam. To s seboj prinaša veliko odgovornost, obenem pa zagotavlja raznoliko in zanimivo delo, pri katerem lahko sodelavci v neposredni komunikaciji s strankami pokažejo ves svoj talent.

Zavarovalni zastopniki na terenu skrbijo za fizične in pravne osebe, zanje iščejo ustrezne zavarovalne rešitve za tveganja, s katerimi se soočajo, in jim pomagajo v različnih situacijah. Z zavarovalnimi rešitvami in produkti za finančno preskrbljeno pokojnino prispevajo k varni in finančno preskrbljeni prihodnosti strank GRAWE.

Delovni dan zastopnika poteka v tesnem stiku s številnimi ljudmi, ki imajo različne potrebe, med prednosti dela pa sodita redna zaposlitev in samostojno razporejanje delovnega časa. Vaš trud je poleg tega finančno nagrajen: pri GRAWE imajo namreč vaši dosežki tudi finančno vrednost.
 

5 dobrih razlogov, zakaj postati zavarovalni zastopnik GRAWE:

Samostojno delo in redna zaposlitev: samostojnost in prilagodljivost pri organiziranju delovnega dne.

  • Prilagodljiv delovni čas: idealni pogoji za usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja.
  • Vaš osebni vložek dela in energije je tudi finančno poplačan: veljajo določbe kolektivne pogodbe, fiksna osnovna plača, dodatki za delovno uspešnost in poseben dodatek za vzpostavitev dejavnosti, s katerim vas na začetku podpiramo pri vzpostavljanju mreže strank.
  • Pestro in raznoliko delo v poklicu s prihodnostjo: dejavni ste v privlačnem tržnem segmentu z izjemnimi obeti zarast in razvoj v prihodnosti.
  • Izobraževanje in usposabljanje: omogočamo vam temeljno usposabljanje za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika.

 

Želite stalno službo s plačilom na osnovi uspešnosti in delo s strankami?

Zgodbe naših sodelavcev govorijo za nas.

Svoje sodelavce cenimo, podpiramo in jih spodbujamo. Za GRAWE kot delodajalca je samoumevna poslovna kultura, ki temelji na povratnih informacijah, motivaciji in priznanju za dobro opravljene delovne naloge. To vedo tudi naši sodelavci – povprašali smo jih o njihovih uspešnih trenutkih pri GRAWE.

Maja Vozel
Maja Vozel

Zavarovalna zastopnica, Ljubljana

 

»Moja družina je odrasla z GRAWE«

 

Moj poklic zavarovalnega zastopnika GRAWE

Pri GRAWE sem začela kot 33 letnica brez lastnega kroga strank. O službi nisem imela natančne predstave. A to se je hitro spremenilo: naučila sem se mnogo o zavarovalništvu in prevzela stranke nekaterih kolegov. Zdaj svetujem zasebnim strankam, podjetjem in kmetovalcem. Pomagam jim, da se zavarujejo pred morebitno škodo, prav tako jim pomagam v škodnih primerih.

 

Odrasla je tudi družina

Tako kot jaz je z GRAWE odrasla tudi moja družina. Po več kot 17 letih v tem poklicu se prijatelji in znanci na mojo službo odzivajo pozitivno. To me navdaja s ponosom – tudi zato, ker predstavljam GRAWE navzven in ker stojim za tem, kar počnemo. Moj cilj je ponuditi strankam individualno prilagojene zavarovalne rešitve in jih podpreti, ko se soočijo s škodo.

 

Kaj mi pri delu še zlasti ustreza

Pri GRAWE si lahko oblikuješ zanesljivo in trajnostno mrežo. Tako s sodelavci znotraj podjetja kot z nadrejenimi obstajajo dobri in hitri komunikacijski kanali in vedno lahko predlagam spremembe. Priložnost, da slišijo tvoje ideje in cenijo tvojo uspešnost, je le ena od prednosti družinskega podjetja, kot je GRAWE. Poleg tega je GRAWE zelo zanesljiv delodajalec, vedno lahko pričakujem redno izplačilo plače, sodelavce pa podpre tudi v primerih, ko se pojavijo težave.

Klemen Ahačič
Klemen Ahačič

Zavarovalni zastopnik, Novo mesto

»GRAWE 100-odstotno stoji za svojimi zaposlenimi«

 

Moja pot do zaposlitve pri GRAWE

Pred zaposlitvijo v GRAWE sem delal že v vsaj petih različnih podjetjih. Nato sem pričel kot zavarovalni zastopnik. To delo mi je pisano na kožo. Stanke me imajo rade in mi zaupajo.

 

GRAWE – moj delodajalec

GRAWE 100-odstotno stoji za svojimi zaposlenimi. To veliko pove o podjetju kot o delodajalcu. Dosežki so resnično nagrajeni. Zato sta organizacija in samodisciplina na delovnem mestu zame zelo pomembni. Začne se že pri načrtovanju službenih poti in obiskov pri strankah: pri razporejanju delovnega časa si sicer lahko prilagodljiv, vendar je čas zelo dragocen, še zlasti če si zelo uspešen.

 

Raznovrstne možnosti za usposabljanje na delovnem mestu

GRAWE ponuja odlične možnosti za dodatno usposabljanje na delovnem mestu. Možnosti izobraževanja so raznolike – od strokovnih tem do takih, ki so namenjene osebnostni rasti. Podjetje plača za vse: pot, bivanje in tudi honorar predavatelja. Poleg tega je z vsakim ciljem, ki ga dosežeš, povezan nov službeni naziv.

Nikola Vujanović
Nikola Vujanović

Zavarovalni zastopnik, Ljubljana

 

 

»Pri GRAWE že druga generacija«

 

Moje delo v prodaji

V svojem prejšnjem poklicu sploh nisem bil srečen. Predvsem sem pogrešal stik z ljudmi. Pri GRAWE sem našel prav to: kot zavarovalni zastopnik sem dejaven na terenu, kjer svoje stranke opozarjam na nevarnosti, ki ogrožajo njihovo življenje, ter prilagajam zavarovalne produkte njihovim individualnim potrebam. Med sestanki s strankami sem pozoren na to, kaj moj sogovornik resnično potrebuje. Dobro svetovanje je zame pomembno – tudi če to zahteva čas.

 

Dve generacije pri GRAWE

Za GRAWE dela že moja mama. Torej sem predstavnik že druge generacije, ki je zaposlena pri GRAWE – če je tako, že morajo kot delodajalec početi nekaj prav! V podjetju vlada prijetno vzdušje, vedno dobim pozitivne povratne informacije. Veliko mi pomaga mami, zdaj pa se lahko z vprašanji vedno obrnem na kolege. Tudi med prijatelji sem za številne kompetenten sogovornik in svetovalec.

 

V službi spoznam tudi sebe

V prodaji sem se veliko naučil o sebi: kako se odzivam na stresne situacije, kako se name odzivajo stranke. O obvladovanju stresa in spoznavanju samega sebe se veliko naučim tudi na seminarjih. Še posebno zanimive pa so zame delavnice o prodajnih temah: z njih bi se najraje kar takoj odpeljal k strankam. Klobuk dol, predavatelji so resnično super!

Igor Breznik
Igor Breznik

Zavarovalni zastopnik, Ravne na Koroškem

»V zavarovalništvu je prihodnost«

 

Moj poklic je ravno pravšen zame

H GRAWE sem prišel po posredovanju prijatelja. Prepričal me je, da je v zavarovalništvu prihodnost. Če želiš nekaj doseči in se izobraževati, je GRAWE pravi delodajalec zate. Ker sem se tako ali tako želel usmeriti v nov poklic, nisem dolgo razmišljal in se pri GRAWE zaposlil kot zavarovalni zastopnik. Že kmalu sem spoznal, da je to popoln poklic zame: pomembno je, da znaš dobro poslušati in ostati prijazen, tudi ko postane nekoliko stresno.

 

Najboljša plat moje službe: lahko pomagam ljudem

Takoj ko sem začel delati kot zastopnik, sem lahko pomagal starejšemu paru, ki je bil tik pred upokojitvijo. Imela sta negativne izkušnje s številnimi zavarovalnicami in sta bila precej obupana. Pomagal sem jima razvozlati določbe zavarovalnih polic, ki sta jih sklenila, s čimer sta privarčevala kar nekaj denarja. Ko smo se nato pogovarjali, sta mi povedala, da sta zelo hvaležna, da jima je končno nekdo prisluhnil in pomagal. Priporočila sta me številnim svojim prijateljem in znancem.

 

Potrebna sta pogum in odprtost

V tem poklicu ne smeš biti sramežljiv. Vsak od nas ima rad varnost, treba je le odpreti oči in prepoznati priložnost. Na bencinskem servisu, v kavarni ali pri frizerju – kdor zna prisluhniti ljudem, ko pripovedujejo o svojih skrbeh, je že veliko naredil. Narava in politično dogajanje postajata namreč vse bolj nepredvidljiva – zato se je treba zavarovati pred marsikaterim tveganjem. Če si ljudem simpatičen in ti zaupajo, si že naredil pomemben korak, da si pridobiš nove stranke.

zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik