Preskoči na vsebino
22. april 2020 ― Čas branja: 3 min.

Ali naj varčujem za starost?

V tempu vsakdana in hitro spreminjajočem se toku informacij je pomembno, da razumemo izzive in tveganja, ki jim bomo izpostavljeni v jeseni našega življenja. Prehod iz delovno aktivnega življenja v pokojninsko dobo bo zagotovo eden od najzahtevnejših obdobij v našem življenju.

Nakazujejo se korenite spremembe

Najaktivnejši sloji našega prebivalstva, generacije stare med 15 in 29 ter generacija »X« stara med 30 in 47 let, se danes sooča z demografskimi spremembami v starostni strukturi prebivalcev Slovenije ter vedno večjim primanjkljajem v pokojninski blagajni. Zadnji kazalci kažejo, da je trenutno stanje pokojninske blagajne vzdržno le nekje do leta 2022/2023. V letu 2011 so za enega upokojenca »skrbeli« en in pol delovno aktivnega, v letu 2023 se bo delež po pričakovanjih evropskega statističnega urada izenačil. Le 1 delovno zaposlen na enega upokojenca napoveduje stanje, ki v sedanjem sistemu nikakor ni vzdržno.

Rešitev

Na trgu obstaja veliko možnih finančnih produktov za dodatno pokojninsko varčevanje, kot so delnice, obveznice, vzajemni skladi, mešani skladi ali investicije v žlahtne kovine. Vsaka od naštetih rešitev lahko predstavlja odgovor na zadan cilj, vendar je potrebno razumeti, da mora biti varčevanje, ki nam bo omogočalo dostojanstveno življenje v starosti, podvrženo več kot le mnenju laikov in impulzivnih odločitev.

Naložbeno življenjsko zavarovanje je produkt, s katerim na podlagi dolgoročnega vlaganja pridemo do želenih donosov.

TRIKRAT A

TROJNI A je naložbeno zavarovanje z aktivnim upravljanjem vplačanih sredstev. Slednjega vam ponujajo pri GRAWE zavarovalnici. Produkt s pomočjo dolgoročne naložbene strategije poskrbi za razpršenost sredstev in postopno prilagaja izpostavljenosti tveganju. Naložbeni proces poteka v treh fazah, kar pomeni, da se v prvih letih prične z vlaganjem v bolj tvegane sklade, ki investirajo v delnice, nato se vlaganje premakne v bolj uravnoteženo kombinacijo tveganja in donosa, kjer se investira v mešane sklade, na koncu pa se prične investirati v večinoma manj tvegane naložbe, kot so obveznice.

Naložbena strategija je vnaprej določena in se skozi zavarovalno dobo ne spreminja. Kot prednost naj navedemo tudi, da je izplačilo privarčevanih sredstev možno v obliki rente ali z direktnim nakazilom sredstev na tekoči račun. GRAWE TROJNI A tako predstavlja optimalno rešitev med tveganjem, donosom in varnostjo.

S klikom do več informacij: GRAWE TROJNI A

 

21. april 2020 ― Čas branja: 4 min.
Maja Vozel o karieri na GRAWE

“Za zaslužek ni meja”

 

Si predstavljate, da bi lahko v svoji službi osrečevali druge? Da bi vas stranke imele resnično rade? Ob tem pa bi se pojavili še neomejene priložnosti finančnih prilivov, svoboda na delovnem mestu, prilagodljiv delovni čas, lokacija dela v neposredni bližini doma … Sliši se sanjsko, kajne? Pa veste zakaj, ker JE!

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik