Preskoči na vsebino
18. april 2023 ― Čas branja: 1 min.

Boris Frankovič, zavarovalni zastopnik

Zastopnik iz zahodne regije Boris je poročen, ima sina in hčerko. Spoštuje druge, da drugi spoštujejo njega.

Kateri trije pridevniki vas najbolje opisujejo in zakaj?

  • Poštenost, ki jo gojim do strank in sodelavcev, saj s poštenostjo si ustvarjaš pot za dolgo delovanje.
  • Zaupanje, saj z zaupanjem ustvariš pristni stik, ki ga v svojem poslu potrebuje stranka kot jaz, da pride do pravilne odločitve za stranko.
  • Prijaznost, to je moj način delovanja, saj samo s prijaznostjo ustvarim pristni stik z drugimi osebami.

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Špediterska dela (carinjenje blaga, uvoz-izvoz) na špediciji TIB Terminal, kasneje pa za VIATOR-VEKTOR. Leta 2011 je šel VIATOR-VEKTOR v stečaj. Od tu naprej se je leta 2012 začela moja poslovna pot v zavarovalništvu, pri GRAWE zavarovalnici. V mescu marcu sem bil na prvem razgovoru pri PV Petri Popović. Po prvem razgovoru mi je PV predlagal še drugi razgovor z RV Srđanom Puzićem. Oba sta mi ponudila možnost za zaposlitev. Iskreno, takrat nisem vedel, v kaj se spuščam in nisem vedel, ali mi bo uspelo. Kasneje se je izkazalo, da sem sprejel pravo odločitev.

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

V vseh teh letih sem spoznal veliko ljudi. Ljudje mi pripovedujejo različne zgodbe, vesele in tudi bolj žalostne. Že iz prejšnje službe kot špediter sem imel posluh za ljudi, ki so v težavah. Če nudiš pomoč strankam ali pa sodelavcem, dobiš to dvakrat vrnjeno. Posebno vlogo pri mojem delu pa predstavlja kolektiv sodelavcev v Postojni s PV Petro Popović na čelu. V Postojni se razumemo, pomagamo, zaupamo in spoštujemo med seboj. Piko na i pa doda še RV, ki odlično povezuje kolektiv.

 Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Pri GRAWE zavarovalnici sem že polnih 10 let, od 1. aprila 2012. Od leta 2014 sem v s.p.

Katera zavarovanja prodajate?

Poskušam prodajati vsa zavarovanja glede na potrebe strank.

Kako pridete do strank?

Do strank pridem na različne načine. Prvo je potrebno imeti priporočila. Do teh strank pridem preko telefonskih klicev. Ko obnavljam AZ ali sklepam druge police vsakič vprašam za priporočilo, ali kontakte njihovih sorodnikov, znancev, prijateljev. Stranke dobim tudi v prostem času na raznih druženjih, pa tudi v lokalu. Veliko strank se pridobi tudi na način naših zadovoljnih strank.

Kaj je ključ vašega uspeha?

Ključ mojega uspeha je poštenost, delavnost, vztrajnost in servis stranke. Stranki sklenem zavarovanja, ki jih potrebuje. Stranka mora biti zadovoljna in se počutiti varno. Moje načelo je, da ob neljubih dogodkih stojim stranki ob strani in ji tudi pomagam.

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Ljudje smo si različni. Moja motivacija je zadovoljna stranka, ki me spoštuje kot jaz spoštujem vsako stranko, razumevanje s sodelavci, opravljeno dobro delo na koncu dneva in seveda zaslužek. Te stvari me tudi navdihujejo.

 

03. april 2023 ― Čas branja: 6 min.
Dušan Jankovič, področni vodja
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik