Preskoči na vsebino
24. avgust 2022 ― Čas branja: 3 min.

Janja Foršek, zavarovalna zastopnica

Janja je pozitivna oseba, ki na prvo mesto postavlja življenje z družino.

Kdo je Janja v treh stavkih?

Janja je pozitivna oseba, ki na prvo mesto postavlja življenje z družino. Janja je oseba, ki vidi v vsakdanu malenkosti, zaradi katerih je vredno živeti. In Janja je oseba, ki je zmeraj pripravljena pomagati drugim, jim podariti nasmeh in reči lepo besedo.

 

Kateri trije pridevniki vas najbolje opisujejo in zakaj?

Sem optimist, saj me je življenje že veliko naučilo. Izkazalo se je, da lahko le sami preko svojih pozitivnih misli in naravnanosti prispevamo za svoje dobro in dobro ljudi, ki nas obkrožajo. Sem organizirana oseba, saj menim, da lahko vsakdan izkoristiš le, če se nanj dobro pripraviš in stvari/dogodke časovno pravilno razporediš. Ključ do družinske sreče in poslovnega uspeha je ravno v tem, da postaneš gospodar svojega časa in ta čas maksimalno izkoristiš. Sem družabna oseba. Rada sem v družbi, rada komuniciram, rada se smejem, šalim in rada tudi preko pogovora pomagam. Zato menim, da mi je poklic, ki ga opravljam, nekako pisan na kožo. S prijazno besedo, predajanjem znanja, dobronamernostjo, poštenostjo in predanostjo, dnevno spoznavam enkratnost ljudi, njihove edinstvene zgodbe in kar me najbolj osrečuje; spletam s strankami prijateljstva.

 

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana profesorica nemškega jezika in sociologije, a v tem poklicu nisem dolgo vztrajala, pa ne zaradi narave dela, ampak ker se takrat ni ponudila nobena opcija zaposlitve, nezaposlena pa tudi nisem želela biti. Tako sem se prijavila na razpis za zavarovalno zastopnico na zavarovalnici, katere ime mi takrat ni povedalo veliko. A zagrabila sem priložnost. Začetek je bil kar težak, saj sem bila brez znanja in izkušenj, le volje mi ni manjkalo. Vztrajala sem. GRAWE pa mi je dala ustrezne osnove, da sem se čez čas v poklicu našla in korak za korakom napredovala.

 

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

V teku let spoznavam veliko ljudi. Vsakemu življenje piše svojo zgodbo in s tem, ko prestopiš prag hiše, postaneš del njihove zgodbe. Stranke tako delijo trenutke sreče in nesreče s tabo. Vesela sem vsake lepe zgodbe, ki jo delijo z nasmehom, s ponosom, z vzhičenjem in res srečna sem, da so z mano pristni. Veliko zgodb pa je tudi žalostnih. Takrat s težavo zadržim solze, pa vendar vsakič zberem misli in besede ter skušam povedati kaj v tolažbo, v vzpodbudo. Zagotovo se rada spomnim vsega lepega, je pa res, da je na nekatera sodelovanja ostal samo le še spomin, saj so med mojimi strankami bili tudi ljudje, ki jih več ni med nami.

 

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Pri GRAWE zavarovalnici sem zaposlena od 1. 1. 2011, tako da teče moje 12. leto, odkar sem del velike GRAWE družine.

 

Katera zavarovanja prodate?

Prodajam vsa zavarovanja, kar je na nek način tudi recept za uspeh na dolgi rok. Kot je treba v življenju vzeti vsega po malo, tako moraš tukaj najti pravo pot v prodaji, da si zagotoviš stabilnost in rast.

 

Kako pridete do strank?

Na začetku sem stranke največ nagovarjala preko telefona, nekaj tudi preko nagovorov na stojnicah, zdaj pa večino strank dobim preko priporočil svojih zadovoljnih strank. Vsako priporočilo je zame potrditev korektnega dela.

 

Koliko strank imate?

Trenutno imam okrog 300 strank.

 

Kaj je ključ vašega uspeha?

Kjerkoli želi človek uspeti, mora vztrajati. Trdo delo in odgovornost do sebe in soljudi pa prineseta sčasoma potrditev. Seveda nam ne sme manjkati želje po pridobivanju znanja. V znanju je ključ do uspeha. Samo človek, ki ima dovolj znanja, lahko nastopi samozavestno in pridobi zaupanje ljudi.

 

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Če bi rekla, da me ne motivira denar, bi se zlagala, pa vendar, velika motivacija so stranke. GRAWE nam polni žepe, če se malo pohecam, stranke pa nam polnijo baterije, ko nam predajo pozitivne povratne informacije, nam izkažejo hvaležnost in nam dajo vedeti, da delamo dobro.

 

Na kaj ste ponosni?

Ponosna sem nase, na svojo hčer, na partnerja. Ponosna sem na to, da uspešno krmarim med družino in službo. Ponosna sem na vsak majhen uspeh, ki ga lahko uvrstim v mozaik življenja. Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem? V življenju nič ne pride čez noč. Za uspeh, tako v zasebnem kot v poslovnem življenju, je treba vložiti veliko časa, energije in volje. Na dolgi rok se vse obrestuje in poplača, predvsem, če je naše delo pošteno, korektno in odgovorno.

 

12. avgust 2022 ― Čas branja: 5 min.
Vas je strah visokega računa za elektriko? Z vami delimo nekaj nasvetov kako privarčevati energijo in denar.

Mala sprememba, velik učinek: varčevanje z energijo je lahko preprostejše, kot se zdi. Pogosto zadošča že nekaj manjših sprememb. V nadaljevanju preberite nekaj nasvetov, s katerimi lahko brez veliko muje omejite porabo električne energije v svojem gospodinjstvu.

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik