Preskoči na vsebino
24. oktober 2023 ― Čas branja: 2 min.

Katja Primožič, zavarovalna zastopnica

Katja je zavarovalna zastopnica iz vzhodne regije. Je optimistična in v vsaki situaciji najde nekaj pozitivnega. Je ambiciozna. Za doseganje ciljev, ki si jih zada sama, je pripravljena delati in vztrajati, dokler jih ne doseže. Je samoiniciativna. Vedno išče nove načine za razvoj in ne čaka na druge, da bodo kaj naredili namesto nje.

 

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

V študentskih letih sem se naučila potrpežljivosti in komunikacije v gostinstvu, organizacije v pisarni podjetja z odpadki ter prijaznosti pri čiščenju avtomobilskih stekel na bencinski črpalki.

V GRAWE zavarovalnico sem prišla, ko sem bila stara 24 let. To je moja prva redna služba, in če bo vse po planu, bo tudi zadnja. V zadnjem letniku magisterija mi je mami predlagala, da se preizkusim v zavarovalništvu. Ker takrat še nisem imela redne službe, sem si mislila, zakaj pa ne. Danes na tej točki se mami iskreno zahvaljujem, ker menim, da boljše službe zame ni.

 

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Prvega septembra 2023 bo pet let.

 

Katera zavarovanja prodajate?

Poudarek je na premoženjskih zavarovanjih. Drugače pa prodajam vsa zavarovanja, ki jih imamo.

Prodajam produkte, v katere verjamem.

 

Kako pridete do strank?

Če sem iskrena, sem v svoji karieri poklicala samo eno naključno stranko, ki me je zavrnila, in od takrat tega nisem več počela. Zaradi tega sem morala začeti iskati nove načine, kako priti do strank. Preizkusila sem jih mnogo. Veliko sem se in se še vedno oglašujem na družbenih omrežjih, saj menim, da se vedno več mladih zadržuje ravno tam. Imam pa zdaj že tretje leto tudi svojo spletno stran, preko katere dobim veliko povpraševanj. So pa družbena omrežja enako kot priporočila, najprej je treba nekaj let garati, a se ti to kasneje obrestuje.

Nič se ni zgodilo čez noč. Posejala sem semena, zdaj pa redno skrbim za svoja drevesa in pobiram sadove.

 

Koliko strank imate?

Mislim, da okoli 300.

 

Kaj je ključ vašega uspeha?

Že od samega začetka se držim citata »Hodim počasi, a nikoli ne hodim vzvratno«. Ker imam začrtane dolgoročne cilje, vem, kakšne so moje vsakodnevne naloge, in vem, za kaj se trudim.

Sem pa tudi ena tistih zastopnic, ki trdijo, da je znanje ključ do uspeha. Menim, da človek nikoli ne more vedeti vsega, ampak je pa fajn, da vsaj ve, kje lahko najde odgovor.

 

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Če je človek popolnoma iskren, bi moral na to vprašanje odgovoriti: »Plača.« Kar je deloma res. Več ko je strank, večja je plača, več si lahko privoščiš. Zraven plače mi ogromno pomenijo klici in sporočila zadovoljnih strank. Ko se zaveš, da delaš dobro, ti ta služba preprosto postane všeč. Drugače pa je moj dolgoročni cilj upokojitev pri 50 letih. Mislim, da je to dovolj velika motivacija, da bom zdaj še 20 let garala.

 

Na kaj ste ponosni?

Najbolj ponosna sem nase. Da se mi je po vsakem padcu uspelo pobrati in iti naprej še močnejša. Dobivam vedno bolj debelo kožo in le še redko dopuščam, da mi kdo oziroma kaj pride do živega.

Letos sem najbolj ponosna na to, da sem februarja odprla svojo pisarno, kjer imam zdaj svoj prostor, da lahko delam in rastem. Ponosna sem, da imam družino in prijatelje, ki me podpirajo in me imajo radi.

 

Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem?

»Bodite dovolj močni, da stojite sami, dovolj pametni, da veste, kdaj potrebujete pomoč, in dovolj pogumni, da zaprosite zanjo« (Ziad K. Abedelnour).

 

16. oktober 2023 ― Čas branja: 9 min.
Kaj je franšiza?
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik