Preskoči na vsebino
02. julij 2020 ― Čas branja: 5 min.

Na dopust po Sloveniji

Slovenija niso samo Bled, Portorož in Piran. Sestavili smo seznam nekaterih drugih slovenskih krajev, ki jih je vredno obiskati.

 

Goriška Brda

Morda se sliši pretirano, a Goriška Brda so pomanjšana različica slovite Toskane. Za nameček so Goriška Brda bliže, cenovno ugodnejša in manj moteče turistično oblegana, v primerjavi z opevano Toskano. Če imate radi lepo pokrajino ter dobro pijačo in jedačo, bo izlet v Goriška Brda brez dvoma prava odločitev. Dolgčas vam zagotovo ne bo, zato bo najbolje, da se v Goriška Brda odpravite kar za ves konec tedna in prenočite v katerem izmed lepo urejenih prenočišč.

 

Maribor

Maribor je sicer primeren tudi kot enodnevni izlet, ampak če ste ljubitelji narave in vas hkrati privlači sprehod po živahnih mestnih ulicah, je Maribor super ideja za večdnevni izlet. Medtem ko boste lahko na Mariborskem Pohorju uživali v neokrnjeni naravi, v razgledih in številnih pohodniških poteh, bo štajerska prestolnica poskrbela za sproščeno mestno vzdušje, kjer simpatičnih kotičkov zagotovo ne manjka. Priporočamo tudi kolesarjenje po številnih lepo urejenih kolesarskih poteh ob mogočni reki Dravi in širši okolici.

 

Prekmurje

Čeprav je Prekmurje tipična slovenska destinacija, ki je zaradi številčnega termalnega turizma pogosto obiskana predvsem v času krompirjevih ali zimskih počitnic, je vredno obiska v prav vseh letnih časih. Neskončne ravnine, prijetni grički, čarobni sončni zahodi, gostoljubje, idilična jezera in številne kulturne ter zgodovinske znamenitosti. 

 

Kočevsko

Kočevsko se ne znajde velikokrat na izletniških točkah in prav zato je tam še toliko lepše. Medtem ko vas obdajajo mogočni gozdovi in neokrnjena narava, si lahko prosti čas krajšate z raznoraznimi aktivnostmi, med katerimi je najbolj priljubljeno pohodništvo in kolesarjenje. V vročih poletnih dneh se priporoča supanje po Kočevskem jezeru ali morda pohod okrog Reškega jezera in guganje na bližnji gugalnici. Tisti, ki ste željni dogodivščin, nikar pa ne pozabite obiskati tudi skrivnostnega vojaškega bunkerja Škrilj (po predhodni najavi).

 

Podčetrtek

Če mislite, da je Podčetrtek vredno obiskati samo zaradi Term Olimia, se pošteno motite. To majhno obmejno področje v Sloveniji ponuja cel kup za aktivne in radovedne izletnike – lepo urejene kolesarske poti vse do Rogaške Slatine, domišljijsko deželo pravljic, jelenov greben, razgledni stolp, Minoritski samostan, čokoladnico in celo lastno pivnico.

 

Jezersko

Nedaleč od slovenske prestolnice se nahaja Jezersko z nadmorsko višino 906 m, ki ga predvsem poznamo po mejnem prelazu z Avstrijo in po ovčarskem balu, ki poteka avgusta vsako leto. Za vse, ki ljubite naravo, je ta kraj pravi za ohladitev, saj je temperatura veliko prijetnejša od vročine v nižini. Jezersko lahko kombinirate tudi s planinarjenjem, saj je to odlično izhodišče tako za zahtevne ali manj zahtevne planince (izhodišče za vzpon na priljubljeno Češko kočo, Kranjsko kočo in Grintovc), pa tudi za sprehajalce.

 

Koroška

Koroška je zveza treh dolin, povezanih z gozdovi, rekami, hribi in gorami. Če iščete odmik od ponorelega sveta, vas na severu Slovenije pričakuje stičišče naravnih in kulturnih presežkov ter pristnih doživetij. Za navdušene kolesarje izpostavljamo Štrekno, 24 km dolgo kolesarsko pot, ki je speljana po opuščeni trasi nekdanje železniške proge Velenje - Dravograd. Gre za eno infrastrukturno najbolje urejenih tovrstnih kolesarskih poti v Sloveniji s slikovito panoramo Pohorja in Uršlje gore.

 

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Prijetno počitkovanje! :)

 

21. junij 2020 ― Čas branja: 5 min.
Zavrtimo čas nazaj: nikoli več ne bo, kot je včasih bilo
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik