Preskoči na vsebino
02. marec 2021 ― Čas branja: 5 min.

Pogovor z Majo Spera Trampuž, zavarovalno zastopnico

Koliko let sodeluješ z GRAWE?

Zaposlila sem se januarja 2010, razmeroma hitro sem začutila potrebo po odprtju svoje pisarne, in zato odšla v status s.p. že po enem letu.


Kako so na tvoje delo vplivale zahteve po omejitvi gibanja in druženja?

Sprva smo se vsi malo megleno spopadali s situacijo, ki ni bila enostavna, zato ker nismo imeli jasnih informacij. Nekaj tednov sem delo opravljala od doma, zavarovalne police pošiljala po pošti. A ni v moji naravi, da se izoliram in distanciram od ljudi, zato sem se kmalu začela s strankami dobivati kar na prostem, na parkirišču, pred pisarno... delala pa sem v pisarni. Po začetnem zatišju in ko so ljudje malo premagali strah, je delo steklo po ustaljenih tirnicah.


Ali si v času karantene uspela prodati zavarovanja? Kako ti je uspelo? Kakšna je situacija sedaj?

Situacija je zagotovo drugačna, kot je bila pred korono in moj občutek je, da ne bo nikoli več isto. Morali se bomo prilagoditi novim prodajnim načinom, iti naprej s časom. Ljudje so imeli ogromno prostega časa in so se naučili veliko stvari delati sami, med drugim tudi sklepati zavarovanja po spletu, zato bomo morali biti en korak pred njimi, če bomo želeli delati kot pred epidemijo.


Katera zavarovanja prodajaš?

Trudim sem prodajati vsa zavarovanja.


Ali so stranke prestrašene? Je strah tebe?

Strah ni beseda iz mojega osebnega besednega zaklada :). Rekla bi, da sem bila malo zmedena, nepripravljena in na momente živčna, na začetku nemočna. Isto bi rekla za stranke.


Kako poteka delo na daljavo oziroma do doma? Kaj še počneš doma?

Uf, doma imam dva škodljivca (tako ju jaz kličem), enega dijaka in eno osnovnošolko, tako da mi ni zmanjkalo dela. Bila sem kuharica, čistilka, inštruktorica, računalničar...


Na katero karto igraš, da termin uspe?

Vedno poizkušam vzpostaviti pristen osebni odnos, poštenost do stranke, verodostojnost, zaupanje. Stranke mi večkrat rečejo, da pri meni cenijo to, da se za njih potrudim.


Kje se s stranko dobiš?

Večino polic sklepam v pisarni, stranke me rade povabijo tudi na kavo k njim domov.


Kaj je ključ tvojega uspeha?

Nikoli nisem prodajala na način, da bi stranke v karkoli silila, vedno jim predstavim produkt in jim pustim čas za razmislek. Včasih polico napišem šele po enem letu od prvega termina, ko je stranka prepričana, da si to želi in potrebuje.


Kaj te motivira?

Zadovoljstvo mojih strank, na splošno delo z ljudmi, urnik po moji izbiri, razmeroma veliko prostega časa in seveda solidna plača.


Kaj priporočaš sodelavcem?

V teh enajstih letih sem se zagotovo naučila, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. Vsak problem, ki se pojavi, rada prespim in ga rešujem sistematično, premišljeno in ne več čustveno kot pred leti.

22. februar 2021 ― Čas branja: 8 min.
Že veste, kako se lahko zavarujete v primeru potresa?
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik