Preskoči na vsebino
09. februar 2022 ― Čas branja: 5 min.

Sklad Apollo Nachhaltig Aktien Global ponovno nagrajen s pečatom kakovosti FNG

Sklad Apollo Nachhaltig Aktien Global je novembra 2021 že drugič zapored prejel pečat kakovosti, ki ga podeljuje nemški Forum za trajnostne denarne naložbe (FNG).

Sklad Apollo Nachhaltig Aktien Global je novembra 2021 že drugič zapored prejel pečat kakovosti, ki ga podeljuje nemški Forum za trajnostne denarne naložbe (FNG).

Sklad je moral v tem okviru prestati zahteven postopek preverjanja: poleg izpolnjevanja minimalnih zahtev, ki mu je omogočilo, da se je sploh uvrstil v konkurenco, je Apollo Nachhaltig Aktien Global nato sodeloval tudi na naslednji, razširjeni stopnji preverjanja. Ta je vključevala poglobljena razkritja podatkov s področij institucionalne verodostojnosti, visokih produktnih standardov in kakovosti portfelja. Sklad se je na letošnjem ocenjevanju odrezal boljše kot pred letom dni.

Alfred Kober, vodja oddelka za upravljanje delniških naložb, je bil ob tem prepričan, da kakovost in preglednost podeljevanja pečata FNG zagotavljata industriji dobro orodje za preverjanje ponudbe trajnostnih naložbenih produktov in krepita zaupanje vlagateljev v tovrstne naložbe.

Pečat kakovosti foruma FNG se je v nemško govorečem prostoru uveljavil kot pomemben in priznan certifikat, ki priča o trajnostni naravnanosti naložbene politike nagrajenih investicijskih skladov.

V sklad lahko denar nalagate preko trajnostno naravnanega naložbenega zavarovanja GRAWE.

Več na: https://www.grawe.si/green4u/.

 

19. januar 2022 ― Čas branja: 10 min.
Anna Plochl in nadvojvoda Janez – nenavadna ljubezenska zgodba

Prav gotovo ni veliko Štajercev – v Sloveniji in še več okraj meje v Avstriji – ki v preteklosti ne bi slišali za nadvojvodo Janeza. Njegova soproga Anna Plochl je manj znana. Njuna ljubezenska zgodba, ki jo predstavljamo v nadaljevanju, pa je nevsakdanja in za tiste čase precej družbeno napredna.

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik