Preskoči na vsebino
14. februar 2022 ― Čas branja: 5 min.

Tomi Matijevič, zavarovalni zastopnik

Tomi je dokaj enostavna oseba, ki si pa lahko hitro zakomplicira marsikaj, hehe, ali kako že?

Kateri trije pridevniki vas najbolje opisujejo in zakaj?

Natančnost – brez tega ne gre, sem pomirjen, ko je delo za menoj in je narejeno do pikice natančno. Mogoče vztrajnost – sem že skoraj 10 let v GRAWE zavarovalnici, odličen dokaz, kajne?

»Dinozavrost« – doma mi pravijo, da se težko privajam na novo sodobno poslovanje na daljavo in podobno. Imajo prav. Ne trdim, da to ni o.k. in priročno. Trdim le to, da vse, kar je moderno, ni ravno najbolje za nas, saj postajamo zelo površni, neosebni, postajamo si tujci. Tega res ne želim.

 Poštenost – upam, da to drži, trudim se delovati po načelih poštenosti. Če kdo misli, da to ne drži, naj mi takoj pove. To je edini način, da se popravim.

 

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Doma smo imeli družinsko podjetje, tiskarno. Vendar nisem bil del tega podjetja, saj sem dobrih 17 let posvetil športu oziroma izobraževanju v športu. Vsa ta leta sem deloval kot učitelj in trener smučanja na raznih smučiščih po Sloveniji in Evropi. Šele po težki poškodbi in smrti očeta sem prevzel odgovornost za družinsko podjetje, žal je bilo že prepozno. Težka, a odlična lekcija življenja!

 

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

Slabe izkušnje so vedno več kot odlična šola. V zavarovalništvo sem prišel zgolj po naključju, kar verjetno velja za večino zastopnikov. Po propadlem družinskem podjetju je bilo potrebno takoj stopit v nove čevlje in ponujeno mi je bilo delo v zavarovalništvu. V veliko pomoč mi je bil tedanji PV Nenad Kekić. Če ne bi bilo njega, me v zavarovalništvu verjetno ne bi bilo. Ne smem pozabiti na Bojana Nedoha in tudi njegovo podporo. Sva pa istočasno začela delo v GRAWE zavarovalnici z Neđadom Šarićem. Zdaj je on moj PV. Pa mu je verjetno žal, hehe. Bil je dober zastopnik. No, tudi kot PV se dobro obnese. Skupaj sva že skoraj 10 let in točno veva, kaj pomeni dobro sodelovanje. Tukaj so še seveda stari sodelavci, na katere se lahko vedno zanesem: Tina, Haris, Frenk, Bojan in še nekaj novih.

 

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Leta 2022 se mi zdi, da bo že 10 let. Hitro beži ta čas.

 

Kako je na vaše delo vplivala omejitve gibanja in s tem povezani ukrepi?

Vsa ta situacija s covidom se je začela ca. leto in pol nazaj. Spomnim se marca 2020 in priznam, da sem se vse situacije kar ustrašil. Nihče ni vedel, kaj bo in predvsem, koliko časa bo vse skupaj trajalo. Posledična prva misel je bila povezana z mojim delovanjem, saj se ljudje ob takih situacijah predvsem povlečemo nazaj. In smo se res za nekaj tednov. Kmalu se je izkazalo, da je naše delo v neki sivi coni, a je kmalu vse potekalo dokaj normalno.

 

Ali vam je v času omejitev uspelo prodajati zavarovanja? Kako vam je uspelo?

V vsem času omejitev se mi je prodaja zavarovanj, glede na vsa leta nazaj, celo povečala. Kot pravim, izkoristil sem to že omenjeno sivo cono, sam sebe prepričal, da vsa situacija le ni tako tragična in na ta način sem še aktivneje pristopil do obstoječih strank. Predvsem sem poskušal s strankami komunicirati v smislu, da bo enkrat spet vse normalno. Prilagodili smo se na vse te omejitve, moramo živeti normalno. Takšen način komuniciranja je marsikateri stranki pomagal pri pozitivnih odločitvah. In res deluje.

 

Katera zavarovanja ste prodali? So bile stranke prestrašene? Je bilo strah vas?

 Prodajam vedno vsa zavarovanja. Celo povečal sem prodajo življenjskih zavarovanj. Ne želim odvisnosti od enega ali dveh produktov. Stranke so bile prestrašene in so še danes, saj očitno še ni konec te zgodbe. Na začetku me je bilo strah. Pa saj nas je bilo vse. Še vedno pa mislim, da se človek zelo hitro prilagodi na nove neprijetne situacije in smo se.

 

Kako je bilo delati do doma? Kaj ste še počeli doma?

Meni ni prijetno delo od doma. Rad sem v osebnem stiku z ljudmi, kar je zelo pomemben faktor za naše delo. Poleg dela smo postali še učitelji matematike, slovenščine… To je ta sistem ukrepov pozabil, da smo starši samo starši in ne matematiki, slavisti in podobno! Tudi šolanje dveh otrok ni mačji kašelj. V tem času sem poleg športa, našel nekaj novih hobijev: mesnine in vino. Veliko literature za dva nova hobija sem prebral.

 

Kaj je ključ vašega uspeha?

Predvsem iskrenost. Ne prodajajmo bučk, ker jih ni! Pa še zelo pomembna zadeva: stranki poskušam nuditi celoten customer service in ne samo prodaje. Res je, da marsikatera stranka to poskuša v nadaljevanju izkoriščat, kar pa ne smemo dopustiti.

 

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Lagal bi, če bi rekel drugače. Motivacija je zaslužek.

 

Na kaj ste ponosni?

Ponosen sem, da vztrajam v tem delu že skoraj 10 let. Noben začetek ni ravno lahek, se mi zdi, da za zavarovalništvo to še bolj velja. Vsako leto se praktično začne na novo, zato je izziv še tako večji.

 

Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem?

Priporočam predvsem vztrajnost in pošteno delo. To je edini ključ do uspeha. Pa čim manj dela od doma!

 

09. februar 2022 ― Čas branja: 5 min.
Sklad Apollo Nachhaltig Aktien Global ponovno nagrajen s pečatom kakovosti FNG

Sklad Apollo Nachhaltig Aktien Global je novembra 2021 že drugič zapored prejel pečat kakovosti, ki ga podeljuje nemški Forum za trajnostne denarne naložbe (FNG).

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik