Preskoči na vsebino
16. februar 2022 ― Čas branja: 5 min.

Žan Hauptman, pevec in pianist

Žan Hauptman je pevec in pianist, ki poleg avtorskega projekta Hauptman sodeluje tudi z drugimi glasbeniki kot odrski ali studijski glasbenik ter kot glasbeni aranžer. Prosti čas rad preživlja aktivno v naravi, njegov najljubši šport je košarka. V GRAWE smo uporabili njegovo pesem v oglasu GRAWE #Green4U.

Kakšna je vaša življenjska pot?

Velik vpliv na mojo pot je zagotovo imela družina. Oče je bil tisti, ki me je navdušil za glasbo in predlagal, da treninge borilnih veščin raje zamenjam za učenje glasbe. Odločitev, da bom postal glasbenik, sem sprejel dokaj pozno, šele v 3. letniku srednje šole. Poleg II. gimnazije Maribor sem 2 leti obiskoval tudi srednjo glasbeno šolo - oddelek za jazz glasbo. Sledil je študij jazz petja v Celovcu. Tekom študija se je izoblikoval moj “glasbeni jaz”.

 

 Kaj vam glasba pomeni?

Tega, kar mi daje glasba, mi ne more dati nihče drug. Spomnim se, da sem že kot otrok zelo čustveno dojemal glasbo, saj ob poslušanju najljubših izvajalcev ni šlo brez zadrževanja solz in kurje polti. Glasba mojemu življenju daje smisel in vsebino.

 

Kaj ste po izobrazbi?

Sem diplomirani jazz vokalist in pedagog.

Kaj je bil navdih za pesem Send me flying, ki smo jo uporabili v GRAWE oglasu?

Navdih je bila zagotovo punca. Send me flying je nastal ravno v času, ko sva se začela spoznavat. Zagon in podporo za izdajo prvega singla pa sem dobil tudi od družine in producenta Vida Turice.

 

Kaj vam je pomenilo sodelovanje z GRAWE?

Sodelovanje z GRAWE mi zagotovo daje zagon za naprej. Hvaležen sem za priložnost in podporo. Zavedam se, da je zaradi našega sodelovanja moja glasba še bolj slišana.

 

Kakšni so občutki, ko slišite svoj glas na TV, radiu?

Občutim ponos in zadovoljstvo. Priznam, da bi se zlahka navadil večkrat slišati svoj glas v medijih. Vsakič, ko slišim reklamo ali svojo pesem na radiu ali TV, mi to pomeni potrditev, da delam kvalitetno glasbo. To mi daje upanje in zagon za naprej.

 

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Obeta se nam nastop na enem največjih showcase festivalov v Evropi, ESNS v Groningenu na Nizozemskem. Ta nastop predstavlja mejnik v moji karieri in priložnost, da svojo glasbo predstavim tudi v tujini. Želim si pridobiti menedžerja ali pa začeti sodelovanje s kakšno založbo, ki bi mi pomagala prodreti na tuji trg. Rad bi postal eden redkih slovenskih artistov, ki jim je uspelo tudi v tujini.

 

14. februar 2022 ― Čas branja: 5 min.
Tomi Matijevič, zavarovalni zastopnik

Tomi je dokaj enostavna oseba, ki si pa lahko hitro zakomplicira marsikaj, hehe, ali kako že?

Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik