Preskoči na vsebino
GRAWE NOVICE

Uspešen trajnostno naravnan projekt za sodelavce v GRAWE

14. junij 2022

(Maribor, 13. junij 2022)  Z eno samo spremembo lahko znatno vplivamo na prihodnost planeta. Misel na boljši in bolj zelen  jutri v zadnjih letih v vseh sferah našega življenja odmeva veliko glasneje kot kdaj koli prej. Doma recikliramo svoje odpadke, v trgovinah kupujemo izdelke z manj (ali brez) embalaže, podjetja za svoje delo uporabljajo zelene vire energije, celo svet hitre mode počasi išče načine, kako bi sledil tempu in obenem obvaroval  našo največjo dragocenost – naš planet.

Trajnostno naravnanost smo udejanjili med sodelavci GRAWE zavarovalnice. Izvedli smo motivacijsko nagradno igro, ki je povezana s skrbjo za okolje in lepšim življenjem na sploh. Med decembrom 2021 in majem 2022 smo vsi GRAWE sodelavci (340) v okviru svoje organizacijske skupine tekmovali v zbiranju zamaškov, krvodajalstvu, online rekreaciji in čiščenju okolice.

18 skupin je želelo dobro okolju in ljudem ter osvojiti atraktivne nagrade. Najbolje so se izkazali sodelavci iz področja Ljubljana sever, za tem Notranjci in nato interni sodelavci iz Maribora. Prvi so v skupno rabo prejeli električno skiro, drugi tim bilding in tretji eko zabojček sadja in zelenjave.

Zanimivosti iz trajnostne naravnane akcije pod imenom »Male spremembe za lepše življenje« so opisane v nadaljevanju.

  • Zbrali smo 198 kg zamaškov. Dejan J. je sam prispeval kar 43 kg zamaškov.
  • Za en kilogram je potrebno zbrati med 500 – 600 zamaškov. Torej smo zbrali več kot 100.000 zamaškov, kar nanese 280 po osebi.
  • Zamaške smo predali na Dinos in se priključili akciji društva Palčica Pomagalčica. Denar zbirajo za bolne otroke in pomoč pri zdravljenju.
  • 6 oseb je darovalo kri. Dve sodelavki sta v 4-ih mesecih darovali kri kar 2-krat.
  • Rekreacija je potekala 6-krat, skupaj je bilo 73 udeležencev.

Zamaške bomo zbirali še najprej, saj s tem pomagamo otrokom in okolju. Hvaležni smo za odličen odziv in trajnostno naravnanost sodelavcev.

Vsi skupaj smo lahko zmagovalci. 

 

zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik