Preskoči na vsebino
GRAWE POKOJNINA
Klasična življenjska zavarovanja
GRAWE POKOJNINA

Na vrhuncu življenja, z dobro službo, čilim zdravjem, urejenim stanovanjem in vsakoletnimi potovanji v neznano se zdi, da bo blaginja trajala večno. Pri GRAWE zavarovalnici pa nas skoraj dvestoletne izkušnje učijo, da se stvari lahko zelo hitro spremenijo, zato nam dovolite da smo z vami tedaj, ko vaše življenje ubere novo pot.

Ker delež delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji upada, število upokojencev pa raste, projekcije kažejo, da bo v prihodnjih letih vsak delovno aktiven Slovenec vzdrževal enega upokojenca. Če želite uživati v zrelih letih življenja, vas zato v prihodnosti po vsej verjetnosti čaka sklenitev življenjskega zavarovanja, s katerim boste tudi ob upokojitvi lahko ohranili svoj življenjski standard. Preživite pokoj tako, kot ste si od nekdaj želeli. Samostojni in ne odvisni od finančne pomoči drugih.

Primer izračuna - GRAWE POKOJNINA

Eva in Miha, danes stara 30 let, se odločata, da bosta svoje osebne finance prilagodila pokojninski reformi. Razmišljata o varčevanju 360 EUR letno za lažje preživljanje jeseni svojega življenja. Odločita se, da bosta vplačevala 360 EUR letno v produkt GRAWE POKOJNINA do svoje upokojitve. Po predlogu nove pokojninske reforme, se bo Eva lahko upokojila pri 63 letih, Miha pa pri 65 letih. Eva bo sklenila zavarovanje GRAWE POKOJNINA za dobo 33 let, Miha pa za dobo 35 let.

Naslednji primer prikazuje, koliko denarja bosta Eva in Miha ob izbrani zavarovalni dobi (ob doživetju zavarovalne police) predvidoma privarčeval-a. Ob doživetju zavarovalne police GRAWE POKOJNINA se lahko odločita med enkratnim izplačilom svojega privarčevanega kapitala in izplačilom privarčevanega kapitala v enakih mesečnih obrokih (rentna opcija). Odločila sta se za enake mesečne obroke svojega privarčevanega kapitala za obdobje 10 let.

 

  EVAMIHA 
Starost 30 let30 let 
Zavarovalna doba 33 let35 let 
Letna premija 360 EUR360 EUR 
Zavarovalna vsota 11.650 EUR12.413 EUR 
Predvideni kapital ob doživetju 14.895,33 EUR16.109,23 EUR 
Predvideno mesečno izplačilo 10 let 134,78 EUR146,12 EUR 

Izračuni temeljijo na predpostavljenih gibanjih donosnosti na trgih kapitala v prihodnosti in dajejo samo predvideno vrednost.

 

GRAWE POKOJNINA vam ponuja številne prednosti:

zaupanje
Zaupanje

Naši zavarovanci nam svojo prihodnost zaupajo že več kot 191 let.

pokoj
Dolgoročnost

Prej ko boste začeli razmišljati o dodatnem kapitalu za preživljanje jeseni življenja, več finančnih instrumentov boste imeli na voljo in manj sredstev boste morali nameniti, da boste dosegli dolgoročni cilj.

star
Ugodnosti

Izplačilo zavarovalne vsote je neobdavčeno in ne vpliva na višino dohodninske osnove, oproščeni ste tudi plačila davka od prometa zavarovalnih poslov.

pokoj
Prilagodljivost

Izberete lahko izplačilo v obliki časovno omejene rente, doživljenjske rente ali v enkratnem znesku.

GRAWE info 080 22 40
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik