Preskoči na vsebino
11. januar 2022 ― Čas branja: 5 min.

Pogovor z Jerico Dajčman, zavarovalno zastopnico

Jerica Dajčman

Jerica je zanesljiva in marljiva sodelavka. Pozitivna oseba, ki je pripravljena pomagati vsakomur, ki jo prosi za pomoč. Oseba, ki si želi dobrih in odkritih medsebojnih odnosov s sodelavci.

Kateri trije pridevniki vas najbolje opisujejo in zakaj?

Vztrajnost in delavnost, saj večina priložnosti želim izpeljati do uspešnega konca. Prijaznost, to je moj cilj v vsakdanjem življenju in pri svojem delu, saj pregovor pravi, da lepa beseda lepo mesto najde. Poštenost, tega se pri svojem delu v popolni meri držim, saj se zavedam, da le takšna dejanja na dolgi rok obrodijo prave sadove.

Kako se je odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Po pridobljeni srednje šolski izobrazbi sem leto dni bila zaposlena v občinski upravi. A sem si želela pridobiti nova znanja, nato sem se vpisala na fakulteto in tako tudi uspešno zaključila visokošolsko izobrazbo na EPF v Mariboru iz področja financ. Po končanem šolanju sem se zaposlila v srednjem in nato še v manjšem podjetju gradbene stroke, kjer sem bila dejavna na področju prodaje in dela z ljudmi. Da sem prišla na GRAWE zavarovalnico je bila zasluga bivšega sodelavca pri GRAWE Bogdana Krajnca.

Prepričal me je, da bi lahko svojo delavnost in marljivost v popolni meri izkoristila na GRAWE zavarovalnici. Če sem odkrita, sebe na zavarovalniškem področju nikoli nisem videla, da bi ljudem “težila.” Pa sem se vseeno odločila, da poskusim, izgubiti nisem imela prav ničesar. Poklical me je takratni PV Tomaž Šket, me povabil na razgovor, mi ponudil priložnost in tako se je začela moja poslovna pot na GRAWE zavarovalnici v svetu zavarovalništva.

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

V vseh teh letih sem spoznala veliko ljudi, ki se mi velikokrat popolnoma odprejo, mi zaupajo svoje osebne, življenjske in tudi poslovne zgodbe. Vsaka zgodba se me po svoje dotakne, ene bolj, druge manj. Najraje pa slišim vesele in srečne zgodbe, saj mi ti dogodki v trenutku polepšajo dan in delam še z večjim veseljem ter sem srečna skupaj z njimi. So pa tudi težke in manj prijetne zgodbe. Tudi sama pustim košček sebe pri svojih strankah, saj si tako pri njih ustvarjam zaupanje.

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

 Pri GRAWE zavarovalnici sem že od leta 2007 in sploh ne morem verjeti, da bom 15.2.2022 napolnila 15 let.

Kako je na vaše delo vplivala omejitve gibanja in s tem povezani ukrepi?

Najprej sem bila malo vznemirjena, kako bo vse potekalo na daljavo preko spletne ali klasične pošte. Ukrepe sem v polni meri upoštevala in sem se v dani situaciji uspešno znašla. S strankami sem se dogovorila za sklenitev na daljavo preko spletne pošte, z nekaterimi pa po običajni pošti. Osebnih srečanj je bilo zelo malo.

Ali vam je v času omejitev uspelo prodajati zavarovanja? Kako vam je uspelo?

V času omejitev sem prodala nekaj manj zavarovanj, vendar padec ni bil tako drastičen, saj sem v razgovoru s strankami vedno poiskala pozitivno stran nastale situacije. Uspela sem ravno zato, ker sem do strank prijazna, poštena ter korektna in mi stranke to vračajo s svojo zvestobo.

Katera zavarovanja ste prodali? So bile stranke prestrašene? Je bilo strah vas?

Predvsem sem prodajala avtomobilska zavarovanja, nekaj manj premoženjska in življenjska zavarovanja. Nekatere stranke so bile bolj ali manj prestrašene, saj je bila situacija zelo negotova in niso vedeli kako bo z njihovimi službami ali bodo imeli prihodke in kako bodo plačevali svoje položnice. Priznam malo me je bilo strah, kako bo vse potekalo na daljavo, vendar sem ta strah hitro premagala s pozitivno naravnanostjo in dobro voljo.

Kako je bilo delati do doma? Kaj ste še počeli doma?

Delo ob doma mi je bilo všeč, saj sem za eno polico, ki sem jo stranki poslala kar preko spletne pošte porabila manj časa, saj je odpadla vožnja do stranke. V tem času, ko sem bila več doma, sem postorila določene stvari doma, si vzela več časa zase in svojo družino.

Kaj je ključ vašega uspeha?

Ključ mojega uspeha je v zaupanju strank in dobrem odnosu z njimi, saj jim vedno pomagam, kadar potrebujejo pomoč. Tako pri škodnih primerih kot pri kakšnih drugih informacijah v zvezi z njihovo zavarovalno polico. Zadovoljne stranke mi priporočajo svoje prijatelje, znance in sodelavce, to mi pripomore k mojemu uspehu.

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Motivira me zadovoljna stranka, ki me priporoča svojih prijateljem, znancem in sodelavcem. Motivira me moj odličen prodajni vodja Bojan, saj me s svojimi pozitivnimi mislimi spodbuja k doseganju letnih planov. Navdihuje me zaslužen prihodek, mesečne in letne nagrade, saj vsi delamo za denar, saj od njega živimo.

Na kaj ste ponosni?

Ponosna sem nase in svojo družino, ki me podpira na moji poslovni poti pri doseganju zastavljenih ciljev in premagovanju vsakodnevnih izzivov. Ponosna sem, da delam v tako uspešnem podjetju kot je GRAWE zavarovalnica in s svojim delom prispevam delček k poslovni uspešnosti zavarovalnice.

Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem?

Sodelavcem, ki na pot zavarovalništva šele vstopajo, priporočam delavnost, vztrajnost in poštenost pri svojem delu, saj le to daje prave rezultate. Svetujem pozitivno naravnanost, saj pozitivne misli ustvarjajo pozitivna dejanja in le na tak način so lahko uspešni pri svojem delu.

 

15. december 2021 ― Čas branja: 8 min.
Kriteriji trajnosti se vse bolj uveljavljajo na trgih
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik