Preskoči na vsebino
06. september 2023 ― Čas branja: 2 min.

Erika Perhavec, zavarovalna zastopnica

Erika je zavarovalna zastopnica pri GRAWE zavarovalnici in deluje v zahodni regiji v enoti Obala Koper. Ko se ne ukvarja z zavarovalništvom, pa svoj čas posveča svoji ljubljeni družini in dragim prijateljem.

 

Kateri trije pridevniki vas najbolj opisujejo in zakaj?

Sem energična, pozitivna, delovna, iskrena in vztrajna, saj sem mnenja, da je to pravo vodilo tako v osebnem, kot v poslovnem življenju. Tudi skozi karierno pot pri GRAWE zavarovalnici sem spoznala, da taka naravnanost vodi v uspehe in dosega zastavljene cilje.

 

Kako se odvijala vaša osebna, poslovna pot?

Pri GRAWE zavarovalnici sem se zaposlila, ko sem dopolnila 21 let. Bila sem zelo mlada in nisem bila ravno najbolj prepričana, v kaj se spuščam oz. kakšna je pravzaprav razsežnost pričakovanega dela. Z vztrajnostjo sem začela pridobivati stranke in večati svoj portfelj. Delo zastopnika mi je iz dneva v dan postajalo bolj všeč. Strankam z našimi produkti ponujam varnost in boljšo prihodnost. To mi daje občutek zadovoljstva in me pomirja ob misli, da ljudem pomagam. Skozi čas sem imela vzpone in padce, vendar sem vedno našla pravo motivacijo v sebi, razumevanje pri vodji in podporo pri sodelavcih, da sem prebrodila težke čase in našla spet pravo pot. Tudi podjetje mi je v težkih časih stalo ob strani in to zelo cenim, zato sem GRAWE zavarovalnici pripadna.

 

So kakšne izkušnje, ljudje, ki so se vas posebej dotaknili? Kaj/kdo in zakaj?

V vseh teh letih sem spoznala veliko ljudi, ki so mi pomagali v osebnem in poslovnem življenju. Na samem začetku so mi veliko pomagali starejši sodelavci oziroma sodelavci z bogatejšimi izkušnjami ter vodja, od katerih sem se imela priložnost veliko naučiti. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti svojemu dolgoletnemu področnemu vodji Zoranu Milenkovskemu, ki me še danes motivira in mi vsakokrat prisluhne, ko to potrebujem.

Izredno hvaležna se tudi za svoje sodelavke in sodelavce, s katerimi smo skozi čas zgradili posebne, dragocene odnose, ki presegajo izključno poslovno sodelovanje.

 

Koliko let ste že pri GRAWE zavarovalnici?

Pri GRAWE zavarovalnici sem zaposlena od maja 2008. Teh 15 let je res hitro minilo!

 

Kaj je ključ vašega uspeha?

Ključ do uspeha je zagotovo vera vase in v svoje sposobnosti, predvsem pa vera v to kar delamo in v kakovost naših produktov. Velik poudarek je na vztrajnem delu (tudi kadar ne dobiš želenega odgovora DA), podpora sodelavcev, vodje in še posebej podpora družine. Vztrajnosti sem se že kot najstnica naučila iz športa in treningov.

 

Kaj vas motivira, kaj vas navdihuje?

Imam različne motivatorje, ki me ženejo naprej. Izredno me motivirajo nove stranke in stranke, ki mi zaupajo in sklepajo zavarovanja pri meni že vrsto let. Navdihujejo me tudi stranke, ki so zadovoljne z izplačilom zavarovalnine in me kasneje priporočajo naprej. Veliko mi pomenijo dobri odnosi v moji skupini, zato prihajam z veseljem v službo. Vsekakor pa sem največji motivator kar sama sebi.

 

Na kaj ste ponosni?

Ponosna sem nase in na svoje delo, saj je v tem poslu zelo velika konkurenca. Še ne dolgo nazaj, ko je bil čas pandemije, in smo morali biti doma ter se privajati na delo/ prodajo od doma, se mi je na začetku to zdelo nemogoče. Šele po pogovoru z vodjo sem dojela, da se prodaja lahko zgodi tudi v drugačnih okoliščinah, potrebno je le verjeti vase. To je bil zame svojevrstni izziv, vendar preskok se je v meni zgodil in uspelo mi je. Na to osebno zmago sem še posebej ponosna.

 

Kaj bi priporočali, svetovali sodelavcem?

Svojim sodelavcem priporočam, naj verjamejo vase, naj ostanejo pozitivni in naj delujejo v najvišje dobro vseh. Predvsem pa naj gojijo pristne odnose v skupini, saj samo povezani, skupaj smo najmočnejši in lahko presežemo vsak izziv. Želim si, da bi še naprej ostali takšni, kot so, ker jih imam rada.

 

Katera zavarovanja prodajate?

Prodajam praktično vsa zavarovanja iz naše ponudbe. Strankam ponujam in prodajam zavarovanja, ki jih resnično potrebujejo. Menim, da bi vsaka družina morala imeti zavarovano vse tisto, kar jim je najbolj dragoceno: življenje, dom in nepremičnine in ne le tisto, kar je zakonsko obvezno (avtomobili).

 

Kako pridete do strank?

Sem dinamična ženska in sem rada med ljudmi, zato izkoristim vsako druženje kot priložnost za prodajo. Predstavim se kot zavarovalna zastopnica GRAWE zavarovalnice, ki ponuja varnost družine in varnost njihovega doma. Prosim jih za kontakt in izročim svojo vizitko. Poleg tega pa koristno uporabljam tudi družabna omrežja. Pri iskanju strank mi je v pomoč tudi moj mož, ki je podjetnik.

 

Koliko strank imate?

V svojem portfelju imam 320 strank.

 

07. avgust 2023 ― Čas branja: 7 min.
NASVET ZAVAROVANCEM OB POPLAVAH, KI SO PRIZADELE SLOVENIJO
Preberi več
zavarovanje vozil, zavarovalni zastopnik